Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Patriarhul Daniel pledează pentru libertate și responsabilitate în comunicarea digitală

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, îi îndeamnă pe credincioşi dar şi pe preoţi să utilizeze cu discernământ şi cu măsură reţelele de socializare în viaţa lor personală, precum şi în activităţile pastorale, misionare sau profesionale, dar să acorde mai mult timp comuniunii reale, şi nu virtuale, cu familia, cu parohia şi cu frumuseţile naturii. Patriarhul Daniel a transmis duminică un mesaj în contextul în care în data de 30 iunie sunt organizate diverse campanii online pentru a marca Ziua Mondială a Reţelelor de Socializare, platforme care înregistrează un număr tot mai crescut de utilizatori inclusiv în România. (…)

Majoritatea eparhiilor, parohiilor şi mănăstirilor din cuprinsul Patriarhiei Române au pagini de Facebook, dar şi conturi emergente pe alte reţele de socializare şi, în plus, reţelele de socializare au început să fie utilizate tot mai des de către preoţi pentru pastoraţie, în special în diaspora română, menţionează sursa citată. (…)

Patriarhul Daniel accentuează necesitatea ca oamenii să conştientizeze faptul că reţelele de socializare consumă cea mai de preţ resursă a vieţii – timpul – care este „darul lui Dumnezeu pentru mântuirea oamenilor, adică pentru dobândirea vieţii veşnice”. De asemenea, relaţia concretă, nu virtuală, cu oamenii şi cu natura reprezintă „izvor de sănătate şi bucurie pentru sufletul şi trupul omului, în familie şi în societate”. (…)

Articolul integral pe – https://bit.ly/2IYiJK0

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?