Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Concurs culinar pentru elevii de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”

Elevii Colegiului „Gheorghe Asachi” din Focșani, din clasele de învățământ liceal și profesional, au participat, joi, la cea de-a șaptea ediție a competiției Gastrofest, desfăsurată în cadrul unității de învățământ. Concursul „Cireșarul gastronomiei” a oferit șansa echipelor participante de a prezenta 23 de produse culinare din categoria deserturilor, ale căror rețete au avut la bază ingredientul principal din tema concursului. Concurenții au demonstrat talent, implicare și rezultate deosebite, obținute alături de coordonatorii: maistru instructor Ionica Neluța Coloian, Nicoleta Dogaru, Claudia Mihai și profesor Elena Crăciun.

Evenimentul, organizat de directoarea Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” Marilena Răvaș, director adjunct Maria Florența Drăgan, doctor în economie Mirela Stoian, inginer alimentație publică Adriana Oborocea și șef atelier Emilia Paiscar, a fost jurizat de administrator A.G. Valentino S.R.L. Gabriela Ardeleanu și profesoara din cadrul Colegiului Tehnic „Ion Mincu” Focșani, Rodica Apostu. Au fost oferite atât diplome de premiere cât și de participare.

Câștigătorii la cele 5 secțiuni au fost:

  • Petit masterchef – Cătălin Miloiu și Claudiu Poșircă pentru „Prăjitură cu cireșe și cremă de brânză”;
  • Cel mai bun plaiting – Elena Alina Dascălu și Elena Daniela Neculai pentru „Tort cu fructe”;
  • Cel mai inovativ preparat (rețetă proprie) – Ana Banu și Alexandru Zota pentru Cheescake;
  • Cel mai elaborat preparat culinar – Daniela Blăniță pentru „Ruladă cu cremă de vișine”;
  • Cel mai gustos preparat culinar – Ana Maria Ciulacu și Mihaela Ochean pentru „Prăjitură cu banane și zmeură”.

Acest concurs, desfășurat anual, este alcătuit din etapa de toamnă și etapa de vară, ocazii prin care elevii realizează și prezintă preparate culinare bazate pe legumele și fructele specifice anotimpului. Fiecare etapă are ca scop valorificarea rețetelor tradiționale românești. La finalitatea proiectului se dorește constituirea unei broșuri cu rețetele gastronomice inovative, prezentate în cadrul tuturor etapelor, sub forma unui itinerar gastronomic, broșură ce va fi lansată la începutul anului școlar viitor. „Noi dorim, cu această ocazie, să contribuim la valorificarea moștenirii culturale gastronomice. Pentru că turismul gastronomic este în top, este o tendință în  creștere la nivel global. Dacă până acum patru ani de zile turismul gastronomic ocupa un loc de 30% din turismul la nivel mondial, în prezent a ajuns estimativ la 70%, conform ultimelor statistici înregistrate de Organizația mondială a turismului”, a menționat Mirela Stoican.

Invitat special al evenimentului a fost Emanuel Gongu, reprezentant al Consiliului Local Focșani și membru în consiliul de administrație al Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi”.

„Dacă vă doriți să participați la următoarele ediții ale Gastrofest, vă invităm să deveniți elevii noștri. Vă punem la dispoziție 56 de locuri la liceu – calificările tehnician în gastronomie și tehnician în hotelărie (cod 124) și 56 de locuri la învățământ profesional – calificările bucătar (cod 601) și chelner/ ospătar (cod 599)”, a menționat directorul Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” Marilena Răvaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?