Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Judo: Laris Borș, aur la Cupa Europeană de la Paks, în Ungaria

Sportivul de la CSM Focșani 2007 a repetat performanța din 2018, dar la o categorie diferită

Laris Borș, sportivul CSM Focșani 2007, pregătit de senseii Iulian Surlă și Stănică Grosu, a câștigat sâmbătă, 22 iunie, categoria 66 kg. a Cupei Europene de la Paks, din Ungaria.

Pentru sportivul focșănean este a doua victorie consecutivă la Paks, după ce în 2018 câștigase medalia de aur la 60 kg.

Laris a obținut aurul la 66 kg. trecând pe rând de Bayurzhan Zhantureyev – Kazahstan, Jan Zvoboda – Cehia, Severin Erdmeier – Germania, în grupă, apoi, în semifinală de Luc Meyer – Germania, iar în finală de rusul Danila Kurtashov.

După victoria de sâmbătă, sensei Iulian Surlă mi-a declarat: ”În cadrul categoriei 66 kg. au participat 55 de judoka. Laris s-a impus după 6 meciuri cu sportivi ce provin din școli cu tradiție în disciplina noastră și foarte puternice. De evidențiat este faptul ca pe toți a reușit să-i învingă la ippon. Este o revenire mult așteptată, pentru ca nu cu mult timp în urmă, chiar dacă este în ultimul an de juniorat, Laris a schimbat categoria, de la 60 kg. la 66 kg. În cadrul categoriei 60 kg. a fost unul din sportivii de top în clasamentul mondial. Sper – și îmi doresc în continuare – ca el să revină pe aceeași poziție a clasamentului mondial cât mai curând posibil!”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?