Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Coco Chanel, interpretată de balerina Svetlana Zaharova, într-un spectacol insolit la Teatrul Bolşoi

Balerina vedetă Svetlana Zaharova readuce la viaţă pe scena celebrului Teatru Bolşoi din Moscova o versiune ”maiestuoasă şi solitară” a creatoarei franceze Coco Chanel, într-un spectacol inedit, care celebrează ”prietenia dintre balet şi modă”, informează AFP. În total, 85 de costume au fost create pe baza unor „schiţe exclusive” ale casei Chanel pentru acest spectacol, a cărei primă reprezentaţie va avea loc sâmbătă seară. Confecţionarea costumelor a fost încredinţată atelierelor de la Bolşoi, pentru ca absolut niciun detaliu să nu jeneze mişcările celor 20 de balerini care participă la acest spectacol.

Show-ul de balet „nu are însă nimic de-a face cu o prezentare de modă, este un veritabil spectacol” despre o femeie „care a revoluţionat noţiunea de modă feminină, noţiunea de libertate”, a declarat Svetlana Zaharova cu ocazia prezentării acestui show la Moscova. Zvetlana Zaharova, în vârstă de 40 de ani, balerină la Bolşoi din 2003, spune că a încercat înainte de toate să înţeleagă „sentimentele care animau inima” creatoarei vizionare, considerată un simbol al eleganţei franceze şi al mişcării de emancipare a femeii. „Este foarte interesant să interpretezi o femeie care a existat cu adevărat, cu bucuriile ei, cu iubirile ei, cu disperările, despărţirile şi singurătatea ei”, a declarat celebra balerină rusă, supranumită „ţarina dansului”. În acest spectacol, „totul a fost creat de la zero: muzica, coregrafia, libretul”, a explicat ea.

Conceput special pentru Svetlana Zaharova de trei artişti ruşi – compozitorul Ilia Demuţki, coregraful Iuri Posohov şi regizorul Aleksei Frandetti -, baletul „Gabrielle Chanel” prezintă momentele cele mai marcante din viaţa celebrei creatoare de modă franceze, decedată în 1971 la vârsta de 87 de ani. „Este dificil să povesteşti într-un spectacol atât de scurt, care durează aproximativ o oră, viaţa ei atât de intensă, atât de bogată în evenimente”, a mărturisit balerina rusă, care a dezvăluit că, înainte de a se lansa în acest proiect, a citit librete, a vizionat filme şi a vizitat apartamentul în care a locuit Coco Chanel, situat pe strada Cambon din Paris.

Întregul articol pe https://bit.ly/2Yarg1G

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?