Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

GALERIE FOTO: Festivalul Rusaliilor de la Vintileasca a reunit sute de vrânceni dornici de voie bună

          Veselie, voie bună şi sute de oameni prezenți la cea de-a XX-a ediție a „Festivalului Rusaliilor“, ce a avut loc duminică în comuna Vintileasca. Manifestarea cultural artistică a fost organizată de Primăria Vintileasca, Consiliul Județean Vrancea și Consiliul Local Vintileasca. La eveniment au participat viceprimarul comunei Vintileasca – Tudorel Vâlcociu, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea – Dănuț Cristian, preoții Potop Neculai și Potop Constantin, inspectorul școlar general adjunct – Aurel Șelaru, consilierul județean Mircea Adam și directorul Școlii Gimnaziale „Regina Maria“ – Fănel Crucean. La festival au mai luat parte primarul și viceprimarul comunei Jitia – Ion Păun și Vasile Zamfiroiu, precum și alți edili din comunele învecinate.

Manifestarea devenită de mult timp o tradiţie a adunat la scena deschisă în aer liber artişti de renume dar şi ansambluri folclorice. Pe scenă au evoluat ansambluri folclorice și interpreți din comunele Spulber, Vintileasca, Dumitrești, Nereju și Jitia, iar invitați speciali au fost Roberta Crintea, Anișoara Puică, Ansamblul Folcloric Profesionist „Țara Vrancei“ și Maria Murgoci, cea care a fost și prezentatoarea festivalului.

Manifestările au fost deschise de viceprimarul Tudorel Vâlcociu care le-a adresat un cuvânt de bun venit iubitorilor de frumos, de veselie şi iubitori ai cântecului popular. „Bună ziua dragi vintileni, bun venit dragi musafiri! Mă bucur să vă văd prezenţi în număr aşa de mare la sărbătoarea comunităţii noastre. Cu durere în suflet încep prin a aminti că anul acesta nu mai sunt printre noi primarul comunei, Georgel Viorel Spătaru și fostul viceprimar Dumitru Băcioiu, care au plecat fulgerător dintre noi, lăsând un gol imens în sufletele noastre. S-au dedicat trup și suflet pentru binele comunei noastre, lăsând în urmă numai cuvinte de laudă și fapte bune. Așadar, dedicăm această ediție lor și cu siguranță de acolo de sus ne veghează și vor să ne vadă uniți și fericiți. Poate că mai sunt lipsuri, poate că mai sunt necazuri, dar trebuie să avem parte și de zile frumoase în care să putem râde, să putem iubi și să putem ține capul sus. Avem nevoie unii de alții pentru că doar împreună putem face lucrurile bune și îmi doresc să fim în continuare o comunitate legată, o comunitate ce se ajută la nevoie și să fim în continuare binecuvântați de Dumnezeu.

          Împreună cu Consiliul local și Consiliul județean am dorit să organizăm o zi pentru noi vintilenii, o zi în care să lăsăm la o parte toate grijile și problemele și să dansăm, să cântăm, să ne amintim de vremurile când stresul nu exista. Haideți să retrăim momentele când părinții noștri se duceau la hore, când dansau și cântau și știau să bea un vin cu măsură. Haideți să ne bucurăm alături de toți interpreții care vor urca pe scenă și să admirăm dansurile celor ce vor să ne arate că tradițiile nu se pierd. Să sărbătorim deci, zilele comunei, odată cu frumusețile ce ne înconjoară, semn că Dumnezeu ne iubește. Închei urându-vă petrecere frumoasă și multă sănătate. Doamne ajută!“, au fost vorbele viceprimarului Tudorel Vâlcociu.

           Vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea – Dănuț Cristian a venit cu un mesaj din partea președintelui Marian Oprișan, prin care i-a asigurat pe vintileni că oricând și la orice oră au nevoie de un ajutor pentru comunitate, să fie siguri că îl vor primi. „Faptul că suntem împreună, deopotrivă tineri cât și cu experiență, în vârstă, e rezultat a ceea ce domnul primar Spătaru ne-a lăsat ca moștenire. O moștenire pe care noi cu adevărat o putem duce mai departe. Noi vrâncenii am fost mereu uniți și vom fi în continuare uniți, indiferent de răutățile, de bucuriile și de dorințele pe care vrem să le punem în valoare. Păstrați-vă identitatea, păstrați-vă tradițiile. Permiteți-mi să vă salut și din partea domnului președinte Marian Oprișan care vă este întotdeauna alături. Nu poate să ajungă lângă dumneavoastră fizic, dar întotdeauna s-a implicat pentru cetățenii județului Vrancea. Ușile Consiliului Județean Vrancea vor fi mereu deschise pentru dumneavoastră, pentru familiile dumneavoastră. Domnul viceprimar știe acest lucru foarte bine și i-am spus din prima zi că oricând, la orice oră, este nevoie de ajutor pentru comunitatea din Vintileasca, noi vom fi acolo și așa vom face și de acum încolo“. După alocuțiunile celor doi a urmat un moment de reculegere în memoria primarului Georgel Spătaru.

Interpreta Anișoara Puică a venit special din Republica Moldova pentru a le cânta vintilenilor câteva din cele mai cunoscute și cele mai îndrăgite melodii ale sale. Uimită de frumusețile locului precum și de oamenii primitori, a spus că își dorește să mai revină pe aceste meleaguri. „Sunt pentru prima dată în această comună și nu mi-am închipuit că așa multă lume frumoasă la chip și suflet poate sta atâtea ore în soare și în căldura puternică. Spectatorii sunt de toate vârstele, începând de la copii, prima tinerețe, a doua tinerețe și vârstnici, așa că am ales un repertoriu pentru toate vârstele și toate gusturile. Mă întorc la Chișinău cu amintiri frumoase și cu siguranță vreau să mai revin. Dumnezeu să ne dea ploaie la timp și ploaia să fie curată și noi să avem pâinea cea de toate zilele pe mesele noastre. Gânduri bune pentru toți cititorii Monitorului de Vrancea“ , a spus interpreta Anișoara Puică.

Îndrăgita interpretă de muzică populară Roberta Crintea a încântat publicul cu melodiile pregătite special pentru ei, iar la coborârea după scenă, zeci de fani au dorit să facă fotografii împreună și i-au adresat câteva cuvinte în semn de mulțumire pentru versurile și muzica pe care le-o dăruiește. „Locul de aici este fascinant! Când am ajuns și am dat de o oază de liniște, de frumos și de verde, mi-a plăcut foarte mult! Apa care a înconjurat scena mi-a dat impresia că sunt în Rai. Am venit cu mare drag, chiar dacă noi artiștii acum în perioada asta suntem încărcați cu multe evenimente pe care trebuie să le onorăm, dar ne place acest lucru. Pentru faptul că suntem atât de iubiți, nu pot decât să-i mulțumesc lui Dumnezeu. Am venit cu drag și abia aștept să am o altă întâlnire cu cei din Vrancea, pentru că îmi doresc mai multe întâlniri cu ei. Am găsit oameni frumoși, ospitalieri, oameni care s-au bucurat de mine și au făcut multe fotografii alături de mine, cu ochii înlăcrimați de emoții și bucurie. Mă bucur că am întâlnit oameni frumoși“, a declarat artista.

Manifestările dedicate „Festivalului Rusaliilor“ s-au încheiat în jurul orei 18:00, când toți se pregăteau pentru cea de-a doua petrecere dedicată lor și anume un bal ce a avut loc în incinta Căminului Cultural. Toți cei prezenți la festival s-au bucurat de o zi ce le-a fost dedicată și au petrecut împreună cu prietenii și rudele o zi de neuitat. O zi ce se dorește a fi în continuare o tradiție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?