Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Bărbat ÎNJUNGHIAT fără motiv. Autorul a fost arestat preventiv; anterior, el a mai avut o condamnare pentru omor

Un bărbat din satul Lăstuni, comuna Dumitrești, a primit mandat de arestare preventivă la finele săptămânii trecute, acuzat fiind de săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor calificat.

Propunerea a fost făcută de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea și admisă de judecătorii de la Tribunalul Vrancea. „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea şi în consecinţă: Dispune luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul G (…) V. – pentru 30 zile de la 15.06.2019-14.07.2019. Cu drept de contestație în 3 zile de la comunicare. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Dispune avansarea din fondurile MJ a sumei de 313 lei, onorariu pentru avocatul desemnat din oficiu. Pronunţată în camera de consiliu astăzi 15.06.2019”, se arată în hotărârea judecătorilor de la Tribunalul Vrancea.

Fapta a comis-o în seara zilei de joi, în jurul orei 20.00, la un magazin din satul Lăstuni. Conform informațiilor primite de la anchetatori, inculpatul, care era băut bine, a mers la magazinul la care se afla și victima. Acolo, pe motiv că victima i-ar fi spus ceva, dar fără să-și mai amintească și ce anume, inculpatul ar fi scos un cuțit de la șosetă și a înjunghiat-o în abdomen. Potrivit martorilor, bărbatul arestat ar fi ridicat piciorul drept pe un scaun și apoi ar fi scos cuțitul. El îi contrazice pe martori și susține că îl avea în buzunar.

După incident, inculpatul a fost imobilizat de oamenii care se aflau la fața locului și tot ei au fost cei care i-au luat și cuțitul până la sosirea anchetatorilor. Victima a ajuns la spital și a intrat imediat în sala de operație. Concluziile medicilor au arătat faptul că bărbatului înjunghiat i-a fost pusă viața în pericol.

La audieri inculpatul a recunoscut fapta, dar nu și-a mai amintit și de ce a recurs la un astfel de gest. De altfel, el nu este la prima abatere. Potrivit unor surse, a mai avut o condamnare de aproximativ 18 ani de închisoare, tot pentru o infracțiune gravă, respectiv omor. Fapta ar fi comis-o în anul 1991 și ar fi ieșit din pușcărie în anul 2005. Și atunci, bărbatul i-a luat viața victimei tot prin înjunghiere, după cum ne-au spus surse oficiale.

De asemenea, polițiștii au trimis presei o informare cu privire la incidentul de la Lăstuni, fapta fiind încadrată inițial la infracțiunea de lovire sau alte violențe. Ulterior, urmare a concluziilor medicilor, încadrarea juridică a fost schimbată în tentativă la omor calificat. „Aseară (13 iunie -n.r), în jurul orei 21.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Gugești au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că în jurul orei 20.40, un bărbat, de 39 de ani, din comuna Dumitrești, sat Lăstuni, ar fi fost lovit cu un cuțit în zona abdominală, de un alt bărbat, din aceeași localitate. Polițiștii au identificat la scurt timp un bărbat de 50 de ani, din aceeași localitate, bănuit de săvârșirea faptei. Din primele cercetări, a rezultat că acesta, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice, fără vreun motiv anume, ar fi scos un cuțit și l-a înțepat o singură dată, în zona abdomenului, pe bărbatul de 39 de ani. În prezent victima se află la Spitalul Județean Focșani, iar polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe. De asemenea, bărbatul de 50 de ani a fost internat într-o unitate medicală specializată (psihiatrie-n.r.). În funcție de concluziile medicului legist, în cauză se poate schimba încadrarea juridică”, au transmis polițiștii vrânceni la momentul comiterii faptei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?