Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Toate locuințele din comuna Milcovul vor fi racordate la sistemul de canalizare

Primarul comunei Milcovul, Mihai Neață, a anunțat că a semnat contractul de proiectare si execuție pentru obiectivul „Extindere rețele de canalizare comuna Milcovul, județul Vrancea“. „Acest obiectiv vine în completarea primului proiect aflat deja în derulare, derulat în comuna noastră de Consiliul Județean Vrancea și CUP Focșani. Astfel, comuna Milcovul, în 18 luni, va fi racordată în totalitate la rețeaua de apă și canalizare“, a afirmat primarul Mihai Neață. Acesta a precizat că toate proiectele implementate pe raza comunei Milcovul au devenit realitate cu sprijinul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. „Toate aceste investiții au fost posibile cu sprijinul necondiționat al domnului președinte Marian Oprișan și al Guvernului României, fapt pentru care, în numele meu, al Consiliului Local Milcovul și al cetățenilor comunei Milcovul, beneficiari direcți ai acestor investiții, le mulțumesc din suflet“, a spus primarul Mihai Neață.

De reținut că administrația județeană are în derulare în comuna Milcovul o parte a contractului de lucrări Rețele apă și canalizare în gruparea Focșani 1, care are o valoare totală de 126.712.530 lei (respectiv 27 milioane de euro). Este vorba de lucrări ce vor fi realizate în localitățile Focșani, Cîrligele, Cotești, Gologanu, Milcovu, Răstoaca, Vînători. Contractul de lucrări mai sus amintit face parte din proiectul „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea – Vranceaqua, etapa a II-a”, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Perioada de execuție a lucrărilor este de 30 luni + 36 luni perioada de garanție.

În comuna Milcovul vor fi efectuate lucrări pentru extinderea reţelei de canalizare cu 9.259 metri, vor fi extinse 2 staţii de pompare ape uzate și vor fi prelungite conductele de refulare pe o lungime de 258 metri.

Reamintim, pe de altă parte, că președintele Consiliului Județean Vrancea Marian Oprișan a semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru proiectul de investiții „Lotul III, comuna Milcovul sector intersecție DN 23- intersecție DN 23A, km 29+200- km 32+400, L=2,70 km, Județul Vrancea- Parte integrantă din proiectul Modernizare DJ 205 P, pe o lungime totală de 12,90 km“, cu o valoare de 3.298.737,76 lei cu TVA inclus (echivalentul a 693.012 euro). Vor fi realizate lucrări de reabilitare și modernizare a drumului județean pe o lungime de 2,70 km, care constau în: reprofilarea drumului care va avea o lățime de 7 metri; refacerea structurii rutiere cu un strat de piatră spartă, balastarea drumului; turnarea a două straturi de asfalt; realizarea de șanțuri betonate pentru colectarea apelor pluviale; realizarea a 140 de podețe tubulare de acces către proprietăți.

De asemenea, va fi construit un pod peste canalul ANIF. Termenul de execuție al lucrărilor este de 25 de luni, din care 1 lună proiectare, iar contractantul este Asocierea SC Sotirex SRL Bacău și SC Drum Design SRL Focșani. Obiectivele de investiții sunt finanțate de Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2017-2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?