Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Bacalaureat 2019: Absolvenții susțin proba de competenţe lingvistice

Prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat a început ieri, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Această probă va continua și astăzi. Evaluarea competenţelor lingvistice şi digitale se desfăşoară în fiecare dintre cele 22 unităţi de învăţământ liceal din județ.

„Mi s-a părut o experiență interesantă și este un prim pas spre a depăși emoțiile în momentul în care este de făcut o prezentare, în momentul în care trebuie să te prezinți la un interviu. Mi s-a apărut de folos această experiență. Nu sunt sigură dacă, pentru probele viitoare, emoțiile s-au mai diminuat. M-a ajutat să mă descopăr și cred doar că trebuie să mai exersez în ceea ce privește controlarea emoțiilor în astfel de situații. Acum am conștientizat ce am greșit, ceea am făcut bine și sper ca totul să fie în regulă pe viitor”, a declarat Raluca Apostu, absolventă a Colegiului Național Unirea Focșani. „Proba mi s-a părut acceptabilă. Eu am avut la biletul extras un text jurnalistic, la prima vedere. Am acordat un timp total examenului de 40 minute. Emoții am și pentru probele viitoare, însă asta cred că a fost cu brio”, a afirmat Oana Cosma, absolventă a Colegiului Național Alexandru Ioan Cuza. „Emoțiile sunt constructive, însă important este să nu ne panicăm. Trebuie să fim încrezători pentru că am învățat. Proba scrisă este mai grea, însă cea orală doar să vorbim, nu este ceva foarte complicat încât să nu trecem peste această etapă!”, este de părere Andreea Grama, absolventă a Colegiului Tehnic Valeriu D. Cotea.

Directorul Colegiului Tehnic Valeriu D. Cotea, profesorul Remus Paraschiv, le-a reamintit elevilor că trebuie „să aibă grijă, să fie atenți, să se concentreze”.

În zilele de 7, 10 şi 11 iunie este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în 12 – 13 iunie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).

Prima probă scrisă – Limba şi literatura română – Ea) – va avea loc luni, 1 iulie, proba Ec) – obligatorie a profilului, miercuri, 3 iulie, iar ultima probă scrisă – cea la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – se va desfăşura joi, 4 iulie.

Afişarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie (până la ora 12,00). În aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00, se pot depune contestaţii, care vor fi soluţionate în perioada 9 – 12 iulie. Afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?