Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Poetul Vrancei, Dumitru Pricop, evocat la Școala Gimnazială Golești

Școala Gimnazială Golești a fost gazda unei activități școlare ce a avut ca scop comemorarea operelor poetului vrâncean Dumitru Pricop. În luna mai se încheie șirul activităților din cadrul proiectului educațional „Dumitru Pricop – poetul Vrancei“, care a fost implementat începând cu anul 2016 și în care au fost implicate Școala Gimnazială Nr. 7 Focșani, Școala Gimnazială Golești și Școala Gimnazială „Dumitru Pricop“ Negrilești. Ultima activitate din anul școlar 2018 – 2019 a avut loc pe 28 mai, la Școala Gimnazială Golești. Coordonați de profesorul de limba română Mariana Chirilă și de profesorul de educație muzicală Adina Suflețel, elevii au susținut evenimentul cu poezii din opera poetui vrâncean și cu cântece din folclorul românesc.

Conform informațiilor transmise de Hanganu Mirela, bibliotecar în cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 7 Focșani, la activitate au participat scriitori vrânceni și gălățeni, cadre didactice, primarul comunei Golești, Alexandru Zar, consilieri locali, părinți și elevi. Primăria comunei Golești a avut o contribuție aparte în organizarea și susținerea financiară a manifestării. „Când doamna profesoară Chirilă Mariana a venit să ne propună să fim parteneri la această activitate, prima mea reacție a fost de bucurie că, pe 28 mai, școala din comuna noastră va fi, pentru câteva ceasuri, centru cultural în județul Vrancea; poetul Dumitru Pricop este o aleasă personalitate a județului nostru, nu numai a Negrileștilor sau a Focșaniului, ci a noastră, a tuturor vrâncenilor“, a transmis primarul comunei Golești, Alexandru Zar.

O contribuție aleasă în organizarea frumosului eveniment cultural l-au avut profesorii Mariana Chirilă, Florinel Agafiței și Adina Suflețel. Profesorul Florinel Agafiței activează în cadrul Școlii Gimnaziale Golești, fiind și un redutabil prozator și pictor, bun prieten al poetului Dumitru Pricop. „Cu o viaţă tumultuoasă, aidoma firii sale, poetul Dumitru Pricop va lăsa posterităţii imaginea creatorului care arde perpetuu întru cuvânt, remarcându-se prin versul puternic, transmiţător de mesaj autentic“, a spus, profund emoționat, profesorul Agafiței.

Proiectul a avut ca scop promovarea operelor poetului vrâncean Dumitru Pricop „Acest proiect a fost la inițiativa profesorului Burlan Sebastian Ionuț directorul Școlii Gimnaziale Nr. 7 Focșani, ce a avut ca scop stimularea interesului elevilor pentru lectură, promovarea în rândul acestora a valorilor autohtone, a operei poetului Dumitru Pricop, care a făcut din teritoriul vrâncean un spaţiu unic, impunător prin cultură şi prin puterea frumosului“, a declarat profesoara Mariana Chirilă.

Activitatea s-a încheiat cu evocarea unor amintiri ale foștilor prieteni ai lui Dumitru Pricop, iar o sală de clasă a primit numele regretatului poet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?