Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

CONSTRUIRE ȘI DOTARE CENTRU PENTRU EDUCAȚIE TIMPURIE LUMEA COPIILOR

Comunicat de presă

Data: 29.05.2019

CONSTRUIRE ȘI DOTARE CENTRU PENTRU EDUCAȚIE TIMPURIE LUMEA COPIILOR

UAT ORAŞ ODOBEŞTI anunță semnarea în data de 19.04.2019 a contractului de finanțare nr.4225/19.04.2019, cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management şi Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est în calitate de Organism Intermediar, având ca obiect acordarea unei finanțări nerambursabile pentru implementarea proiectului „Construire și dotare centru pentru educație timpurie Lumea Copiilor„, cod MySMIS 124638.

Obiectivul general al proiectului este creșterea gradului de participare a populației în învățământul antepreșcolar și preșcolar prin extinderea capacității existente și realizarea condițiilor pentru o educație de calitate prin construirea unei grădinițe cu program prelungit, inclusive creșă, cu 150 de locuri în sat Unirea, cartier Mihail Strurdza, oraș Odobești, județul Vrancea.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  • Extinderea capacității existente prin construirea și echiparea infrastructurii educaționale pentru educația antepreșcolară și preșcolară – grădinița cu program prelungit, inclusiv creșa în sat Unirea, cartier Mihail Sturdza, oraș Odobești.

  • Creșterea numărului de participanți la procesul educațional, în special în etapa educației antepreșcolare și preșcolare.

  • Asigurarea dreptului la educație a locuitorilor cartierului Mihail Sturdza, inclusiv respectarea principiilor nediscriminării, egalității de șanse și protecției mediului.

Proiectul este finanțat Programul Operațional Regional 2014–2020, Axa Prioritară 10 Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”, Prioritatea de Investiții 10.1 : investițiile în educație și formare, inclusive în formarea profesională pentru dobândirea pentru competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvolarea infrastructurilor de educație și formare.

Proiectul intitulatConstruire și dotare centru pentru educație timpurie Lumea Copiilor urmează să fie implementat într-o perioada de 33 luni, valoarea totală a proiectului fiind de 5.063.037,49 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 4.300.127,62 lei acordată din Fondul European de Dezvoltare Regională şi 657.666,55 lei acordată din bugetul național.

Detalii suplimentare: Girleanu Daniel, Manager de proiect Tel: 0237/675224,

E-mail: contact@primariaodobesti.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?