Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VIDEO: PĂRINŢI ȘI COPII TALENTAŢI: Cleopatra și Pavel Stratan

Cleopatra Stratan a crescut ascultând muzica tatălui, Pavel Stratan, ba chiar a învăţat melodiile acestuia, astfel încât la doar doi ani şi jumătate a cântat împreună cu el pe un album. Apoi a înregistrat primul cântec, cu care a cucerit publicul, devenind copilul fenomen al anului 2005. Deşi a crescut şi acum este o adolescentă de 16 ani, Cleopatra încă e pasionată de muzică şi lansează videoclipuri noi.

Cleopatra Stratan s-a născut la 6 octombrie 2002, în perioada în care tatăl ei, Pavel Stratan, avea deja două albume pe piaţa românească, fiind premiate la MTV şi primind un dublu disc de aur şi un dublu disc de platină pentru record de vânzări.

În 2005, când Pavel Stratan se pregătea să lanseze al treilea album, a luat-o pe Cleopatra la studioul de înregistrări. Fetiţa avea doi ani şi jumătate. Când Pavel a început să înregistreze melodia „Mama”, Cleopatra a spus „Eu ştiu această piesă, se poate s-o cânt eu?”. Şi pe al treilea album al tatălui ei, a fost înregistrată şi vocea fetiţei. Pavel Stratan a luat-o pe Cleopatra şi la lansarea albumului, unde publicul a aplaudat-o minute în şir. Atunci a luat hotărârea să-i scoată fetiţei un album. În acel an a fost filmat şi lansat videoclipul melodiei „Ghiţă”, care a avut mare succes. O lună mai târziu, în august 2005, apare albumul „La vârsta de trei ani”, primul album al Cleopatrei, precizează site-ul cleopatrastratan.com. Albumul intră pe primul loc în toate topurile româneşti, iar în top 100 România, se menţine 20 de săptămâni, dintre care 6 săptămâni ocupă primul loc. La două săptămâni după lansare, primeşte dublu disc de platină, iar după alte trei luni, triplu disc de diamant. În primăvara anului următor, Cleopatra este nominalizată la premiile MTV România la trei categorii: cel mai tânăr artist debutant, cel mai bun album („La vârsta de trei ani”) şi cea mai bună piesă („Ghiţă”).

Recordul Cleopatrei este omologat la World Records Academy, pentru şase categorii: Cel mai tânăr artist care a lansat un album de succes; Cel mai tânăr artist care a susţinut un concert live de 2 ore în faţa unui public numeros; Cel mai bine plătit artist care a primit 10.000 de euro pentru o singură piesă; Cel mai tânăr interpret care a primit trei premii MTV; Cel mai tânăr interpret care a avut un hit nr.1 într-o ţară la nivel naţional; Cel mai tânăr cântăreţ de succes.

În 2007, albumul este lansat în Japonia, Taiwan, Coreea, Spania şi Mexic, iar în Italia fetiţa e numită „copilul minune”. Pe parcursul a doi ani, Cleopatra lansează şase videoclipuri, iar în vara anului 2008 lansează cu succes propria sa păpuşă, care îi poartă numele şi seamănă cu imaginea ei din videoclipul „Ghiţă”. Tot atunci apare al doilea album al Cleopatrei, numit „La vârsta de cinci ani”. Apar, apoi, albumele „Crăciun Magic” – 2009 şi „Melodii pentru copii – 2012. Au urmat ale videoclipuri cu milioane de vizualizări – „Te las cu inima”, „Pupă-mă”, „Cozonac”, „Adio”, „Chocolata”.

Pavel Stratan s-a născut la 11 noiembrie 1970, în satul Nişcani, raionul Călăraşi, Republica Moldova. În 1977, la vârsta de 7 ani a păşit pentru prima dată pe scena şcolii cu chitara în mână. Pe atunci cânta despre mama, patrie ş.a. În 1983 a început să compună primele versuri, iar în 1996 a avut prima experienţă scenică în calitate de iluzionist. A absolvit Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău. În 2002 a lansat primul său album – „Amintiri din copilărie”, precizează biografia postată pe pagina de Facebook a artistului, www.facebook.com/pg/PavelStratan.

Primul succes a fost cu melodia „Eu beu”. Au urmat albumele „Amintiri din copilărie” Vol. 2 – 2004, „Amintiri din copilărie” Vol. 3 – 2005, „Amintiri din copilărie” Vol. 4 – 2011. A început să colaboreze apoi cu artişti ca CRBL, Alessia, Kapushon, Bros Project şi alţii. În 2013 lansează single-ul „Tango”, apoi colaborează cu Jorge la melodia „Geamantan”. În acelaşi an, are o colaborare cu Anna Lesko la melodia „Leagănă barca”. În 2014 a lansat piesa „Vorbe letale” – cu Alessia, precizează site-ul catmusic.ro, iar în 2015 piesa „Nebuni”. În 2017 apare albumul „Totu-i despre viaţă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?