Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Premieră în România – spovedania în concediu


    Pentru prima dată în bisericile săsești din România va exista un preot duhovnic al turiștilor, la care se vor putea spovedi, în timpul concediilor, vizitatorii lăcașurilor de cult, indiferent de religia și cultul din care provin, a anunțat marți, într-o conferință de presă, preotul Åžtefan Cosoroabă de la Biserica Evanghelică din România. Duhovnicul turiștilor va putea fi găsit în cele mai vizitate biserici săsești din țară, cum ar fi Biserica Neagră din județul Brașov, biserica din Sighișoara, județul Mureș, sau cea din Biertan, județul Sibiu.
    „Există la nivel european, o tendință, în Germania, duhovnic al celor care fac concedii, pentru că turiștii germani ajung de la Ibiza până în Norvegia, peste tot, și biserica se simte responsabilă pentru ei și în timpul concediului. Acest duhovnic o să aibă trei atribuții spirituale. Prima atribuție, o să țină duminica slujbe în biserici unde nu este preot, acolo unde se strâng destul de mulți sași care vin, pentru o anumită perioadă, înapoi la caselor lor, dar nu există o comunitate care să aibă preot. A doua atribuție este că va ține săptămânal meditații în anumite biserici pe care trebuie să le mai stabilim un anumit program, unde este fluxul de turiști mai mare: Biserica Neagră, Viscri, Biertan, Sighișoara și așa mai departe. Åži trei, va sta la dispoziția în anumite ore, în aceste biserici, pentru turiști care vor să se spovedească sau să aibă o discuție cu temă spirituală”, a spus Cosoroabă.
    Potrivit preotului Åžtefan Cosoroabă, duhovnicul turiștilor va fi un preot adus din Germania și va putea dialoga cu enoriașii în limbile română, germană și engleză. Anul trecut, bisericile fortificate ale sașilor din Transilvania au fost vizitate de peste 695.000 de turiști români și străini, susține preotul Åžtefan Cosoroabă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?