Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

O australiancă a fost acuzată de acte de tortură asupra animalelor după ce a răpit un pelican

O australiancă septuagenară a fost acuzată de comiterea unor acte de tortură asupra animalelor după ce a răpit un pelican pe malurile unui râu, a anunţat luni poliţia locală, citată de DPA. Femeia în cauză, în vârstă de 73 de ani, a fost văzută în timp ce hrănea cu peşti un pelican în Tuncurry, o localitate aflată la circa 300 de kilometri nord faţă de Sydney, luna trecută. „Femeia a prins apoi pelicanul şi l-a pus în portbagajul maşinii sale, iar una dintre aripile păsării putea fi văzută ieşind prin capota închisă a portbagajului”, au anunţat autorităţile locale într-un comunicat.

Poliţiştii au oprit vehiculul şi au obligat-o pe femeie să elibereze pasărea rănită. Investigaţii suplimentare i-au determinat pe poliţişti să efectueze o percheziţie la domiciliul femeii, din care au confiscat „mai multe obiecte asociate cu acte de cruzime asupra animalelor”. „Poliţia a găsit, de asemenea, o coţofană închisă într-o cuşcă şi care avea ciocul extirpat. Pasărea a fost dusă la un veterinar, unde a fost eutanasiată din cauza rănilor mult prea grave pe care le suferise”, a precizat Poliţia. „Telefoanele mobile confiscate din locuinţă conţineau fotografii şi înregistrări video cu animale, inclusiv cu un câine şi cu un iepure, care ar fi fost mutilate într-o zonă publică”, au adăugat autorităţile australiene.

Femeia va trebui să se prezinte la tribunal pe 22 mai, când poliţia o va acuza că se deplasează în spaţii publice şi câştigă încrederea animalelor oferindu-le hrană, înainte de a le lua cu ea acasă şi de a le tortura pentru perioade îndelungate. Potrivit autorităţilor australiene, femeia ducea apoi animalele la veterinar pretinzând că le găsise în natură, accidentate în stare gravă şi necesitând să fie eutanasiate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?