Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: „La TINEri este Puterea”, program derulat de DGASPC Vrancea

Șaizeci și trei de tineri, beneficiari ai sistemului de asistență socială din Vrancea, cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani, din categoria NEET (Not Employed, in Education or Training), au participat înainte de Paște la programul „La TINEri este Puterea”, desfășurat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea, în parteneriat cu Grupul Coca-Cola HBC. În cadrul programului, tinerii au avut parte de un training intensiv de 3 zile, cu sesiuni live de prezentare, ce au vizat dezvoltarea abilităților de viață și a abilităților profesionale. Pentru toți participanți  au fost oferite certificate de absolvire în urma participării la program. „Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, în parteneriat cu Grupul Coca-Cola HBC, a desfășurat programul „La TINEri este Puterea”. Programul „La TINEri este Puterea” este un program ce are ca obiectiv creșterea șanselor tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani, din categoria NEET (Not Employed, in Education or Training), de a deveni activi pe piața muncii.

Programul a constat într-un training intensiv de 3 zile, cu sesiuni live de prezentare, ce au vizat dezvoltarea abilităților de viață și a abilităților profesionale. Pentru toți participanți  au fost oferite certificate de absolvire în urma participării la program.

Tinerii au constituit centrul acestor intervenții, deoarece sunt cei care ar putea avea şanse reale să depășească condiția marginalizării sociale, atâta timp cât beneficiază de protecția şi sprijinul adecvat, dar, pentru aceasta, trebuie să existe o abordare corespunzătoare şi sprijin integrat din partea întregii comunități.

Atelierele au avut un mare succes și au fost apreciate mai ales pentru interactivitate, dar și pentru diversitatea informațiilor. Tinerii au fost impresionați de prestanța trainerilor, de personalitatea acestora și de metodele lor de predare. Au fost apreciate conținutul și metoda de expunere a atelierelor, tinerii considerând experiența total diferită de stilul formal și rigid cu care erau obișnuiți. Un curs complex, solicitant, incitant, atractiv, în care respectul reciproc a făcut să fie bine asimilat cursul și bine înțelese obiectivele acestuia în privința integrării sociale.

Câțiva dintre tineri au fost pentru prima dată la un curs de formare personală și profesională și își doresc să mai participe la astfel de ateliere pe viitor. Mulțumim echipei Coca-Cola HBC pentru efortul depus si pentru interesul cu care s-a implicat în acest proiect,  încercand să transforme o sarcină colectivă într-un succes pe termen lung”, se arată într-un comunicat de presă transmis de purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea, Adina Lăscan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?