Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Sfatul polițiștilor: nu lăsați cheile în contact NICI MĂCAR atunci când parcați mașina în garaj

Reținut pentru furturi de autoturisme și conducere fără permis

 

Poliţiştii Secției 5 Poliție Rurală Cotești au reţinut, (pe) 2 mai a.c., pentru 24 de ore, un tânăr, de 21 de ani, din comuna Cotești, bănuit de comiterea a două infracţiuni de furt auto și 2 infracțiuni de conducere fără permis.

La data de 29 aprilie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Cotești au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie, de 51 ani, din comuna Cotești despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras autoturismul din garajul locuinței. Polițiștii au stabilit faptul că autoturismul a fost sustras folosindu-se cheile originale, care fuseseră lăsate în contact.

În cursul aceleiași zile, polițiștii au identificat autoturismul, abandonat într-o zonă împădurită de la marginea satului Cotești, fără avarii. De asemenea, au fost identificați doi tineri, de 16 respectiv 21 de ani, ambii din comuna Cotești, bănuiți de săvârșirea furtului. Totodată, s-a stabilit că cei în cauză ar fi sustras autoturismul în scop de folosință iar tânărul de 21 de ani avea dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul fără permis de conducere iar pe numele minorului, pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

 

Marți, 30 aprilie a.c., ora 12.00, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Cotești au primit o nouă sesizare privind furtul, în cursul nopții de 29/30 aprilie a.c., a unui autoturism de pe raza comunei Cotești, de asemenea lăsat cu cheile în contact, neasigurat.

În urma investigațiilor efectuate s-a stabilit că principalul bănuit de săvârșirea furtului este același tânăr, de 21 de ani, din comuna Cotești. În baza ordonanţei de reţinere emisă de poliţişti, tânărul de 21 de ani a fost reţinut, (pe) 2 mai a.c., şi depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă  din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea iar ulterior, prezentat instanței de judecată care a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 zile.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor în cauză.

 

Pentru a preveni astfel de fapte, poliţiştii vrânceni vă recomandă:

La coborârea din autoturism, scoateţi cheia din contact şi asiguraţi autoturismul. Furtul unui autoturism cu cheile lăsate la vedere durează doar câteva SECUNDE. Dacă obişnuiţi să parcaţi autoturismul în curte sau garaj, nu lăsaţi cheile în contact atunci când coborâţi pentru deschiderea porţilor.

Certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate ale autoturismului NU trebuie păstrate în acesta.

Parcaţi autoturismul astfel încât să fie vizibil din locuinţa dumneavoastră şi pe cât posibil în locuri iluminate şi cât mai circulate.

 

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 3 mai

 

Sursa foto: Unimedia

2 COMENTARII

  1. Nici Politia nationala si nici cea locala nu informeaza participantii la trafic despre autoturismele parcate la mai putin de 10 m de coltul unei intersectii,multe fiind stationate la mai putin de 1 m de coltul intersectiei,obturand astfel vizibilitatea celorlalti participanti la trafic si punand in pericol siguranta acestora.Astfel si pe Str.Mare,Str Marasesti,Str Fulger ,Str,Culturii,Str.Scarlat Tarnavitu s.a stationarea autovehiculelor se face foarte aproape de coltul intersectiilor astfel ca afecteaza circulatia rutiera in sensul diminuarii vizibilitatii participantilor la trafic,creand premise favorabile aparitiei unei stari de risc pentru pietoni si pentru conducatori auto(afectand vizibilitatea in intersectii,fortand practic pe conducatorul auto ce urmeaza sa patrunda in intersectie sa-si asume astfel riscul producerii de accidente).Pentru factorii de decizie nu trebuie sa aiba relevanta faptul ca prin aceste zone nu s-a produs nici un accident,nu au existat vatamari ale unor persoane sau prejudicii,deoarece aceasta imprejurare nu are la baza interventia promta a vreunei autoritati in domeniu ci prudenta peste limita a participantilor la trafic,destinul fiecaruia providentialitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?