Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Handbal, Liga Națională – Turda și-a adjudecat toate punctele puse în joc!

 

  • Potaissa – CSM Focșani 2007 33-30 (16-15)
  • Robert Năstăsie a semnat cu Politehnica Timișoara

 Formații:

CSM Focșani 2007: Cloșcă, Marocico, Tevzadze – Pătru – 3, Posa, Moisă – 2, Popovici, Miroiu – 7, Bouroș, Țuțu – 6, Mocanu – 3, Rață – 4, Gramatic, Sladic – 5, Năstăsie.

Potaissa Turda: Irimuș, Fleșer, Cântec – 8, Pop – 2, Thalmaier – 4, Zacaciurin – 5, Talaș – 1, Szopka, Ghiță – 2, Iancu – 2, Pavel – 3, Lazăr, Szoke, Laslo – 3, Pințoiu, Ignat – 3.

 

Handbaliștii seniori ai Focșaniului au avut o evoluție foarte bună miercuri seara, la Turda, în compania Potaiseei, în etapa a treia a play-off-ului Ligii Naționale. Oaspeții au jucat mai bine decât o făcuseră în fața propriilor suporteri cu o săptămână mai devreme cu Steaua București. În meciul cu una dintre aspirantele la titlul național sau cel puțin la medalia de bronz a campionatului, focșănenii au avut o primă repriză în care au condus pe tabela de scor din primul minut până în minutul 28 după care gadele au înscris de două ori și au intrat în pauză cu un gol avans.

Meciul a fost început de oaspeți într-o manieră impecabilă, în poartă cu un Cloșcă în cea mai bună formă a sa, cu o apărare dreu de depășit și cu un atac inspirat care a găsit soluții, de multe ori, surprinzătoare pentru a finaliza cu gol. În mintul 10, era 3-6, apoi diferența a variat între unul și două goluri, tot timpul cu Turda în urmă. În minutul 21 era 9-11, pentru ca egalarea să se producă abia în minutul 25:30.

În partea a doua a întâlnirii, echipele s-au aflat pe rând la conducere, până minutul 50, când scorul era 27-27. Au urmat două erori de transmitere a mingii ale focșănenilor speculate de experimentații și valoroșii handbaliști ai Potaissei. Până la final, bine pregătită pentru un meci decisiv cum era cel cu CSM Focșani2007, echipa Turdei s-a impus cu 33-30. Despre arbitraj este de spus doar că a reușit să-l scăotă din calmul său până și pe blajinul, răbdătorul Ilija Sladic!

Robert Năstăsie, care a jucat câteva minute în meciul de la Turda, a semnat cu Politehnica Timișoara pentru care va evolua din sezonul viitor. Robert a venit la Focșani când CSM 2007 era în Divizia A, a crescut spectaculos aici, a avut perioade foarte bune, altele mai puțin reușite. A fost un jucător de care focșănenii iubitori de handbal își vor aminti cu plăcere. Îi doresc să aibă și la Timișoara același succes ca și la Focșani, locul în care a devenit handbalist în adevăratul sens al cuvântului!

În etapa următoare, joi, 2 mai, CSM 2007 va juca în Sala Polivalentă cu Dinamo București, de la ora 18:30. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?