Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

GALERIE FOTO: Grădiniță de 1,1 milioane euro la Odobești

Primarul PSD al orașului Odobești, Daniel Nicolaș, a semnat, vineri, contractul de peste un milion euro pentru construcția unei noi grădinițe în oraș. Grădinița, denumită „Centrul pentru educație timpurie-Lumea Copiilor”, va fi construită în cartierul Mihail Sturza, iar valoarea investiției este de 1,1 milioane euro. Grădinița va avea patru săli de clasă din care două vor fi destinate exclusiv grupelor de creșă, va avea bucătărie proprie dotată la cele mai înalte standarde de calitate și grupuri sanitare moderne destinate special celor mici. Astfel, va fi creat un spațiu multifuncțional utilizat de toți copiii de la grădinițele din orașul Odobești pentru diferite activități extracuriculare precum: concursuri de dans, vizionări de filme, activități sportiv-recreative interioare, diferite activități teatrale, serbări, diverse evenimente interioare. La exterior vor fi amplasate ansamble multifuncționale de joacă pentru diferite grupe de vârstă și vor fi amenajate spații pentru activități sportive. Grădinița va fi independentă energetic și termic, fiind dotată cu panouri solare și fotovoltaice pentru producția proprie a apei calde menajere și a energiei electrice.

Primarul Daniel Nicolaș ne-a spus că realizarea noii grădinițe face parte din Strategia Locală de Dezvoltare a cartierului Mihail Sturza și, implicit, a orașului Odobești. „Împreună cu președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, am realizat Strategia Locală de Dezvoltare a orașului Odobești. Acum se materializează acest proiect important pentru orașul Odobești, a spus primarul Daniel Nicolaș. Acesta a precizat că în acest cartier au fost și vor mai fi construite blocuri de locuințe destinate tinerilor dar și familiilor care au nevoie de o locuință. Aici va fi construit un parc pe o suprafață de aproximativ cinci hectare, cu alei pentru promenadă și terenuri de sport multifuncționale. Drumurile din acest cartier, inclusiv drumurile de exploatație agricolă au fost sau urmează să fie asfaltate. Va fi creat un sistem de transport public electric, nepoluant, care va lega cartierul de centrul orașului dar și un sistem modern de iluminat public cu led. De menționat că în acest cartier se află cel mai modern stadion din județ, dotat cu gazon natural, tribune, vestiare și nocturnă la standarde europene, locație unde au loc diverse întreceri sportive și unde se antrenează echipe de top din țară și străinătate.

Cartierul Mihail Sturza din Odobești va întruni toate premisele unei dezvoltări armonioase și durabile, destinată atragerii tinerilor și familiilor care doresc să locuiască sau să se relaxeze în acest cartier modern din orașul Odobești-orașul viilor domnești. „Împreună cu Daniel Nicolaș, primarul orașului, am stabilit o serie de priorități pentru Odobești și iată că ceea ce am promis am realizat. Până acum 60 de familii de tineri s-au mutat în casă nouă în Cartierul Sturza din orașul Odobești, iar proiectul cartierului prevede realizarea unui număr total de 348 de locuinţe, respectiv 64 de apartamente pentru chiriaşii evacuaţi din case naţionalizate, 96 locuinţe de necesitate și 128 apartamente ANL. Cartierul Sturza a fost conectat la rețelele de apă și canalizare în cadrul proiectului VranceAqua. Tot în Cartierul Sturza, Primăria Odobești va construi un parc cu o suprafață totală de 6 hectare, cu spaţii de joacă pentru copii, terenuri de sport, alei pentru biciclete și spaţii verzi. De asemenea, toate străzile din Cartierul Sturza vor fi asfaltate prin PNDL, acestea primind deja finanțare. Fapte, nu vorbe! Așa să îmi ajute Dumnezeu!, a spus președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.

Fotografiile reprezintă o perspectivă a notei conceptuale de fundamentare a investiției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?