Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Tânărul care a ATACAT UN TAXIMETRIST CU CUŢITUL și i-a furat mașina, arestat preventiv

Un tânăr din Vrancea, care în urmă cu aproximativ o săptămână a atacat un taximetrist cu cuţitul şi apoi i-a furat maşina, a fost arestat preventiv. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani au contestat decizia luată de judecătorii de la Judecătoria Focşani, potrivit căreia tânărul a fost pus sub control judiciar, iar dosarul a ajuns la Tribunalul Vrancea. Contestaţia s-a judecat vineri, iar judecătorii au hotărât să-l trimită pe tânăr în arest.

“Admite contestaţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani şi în consecinţă: Desfiinţează Încheierea din 08.04.2019 a Judecătoriei Focşani şi în rejudecare: Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani. Dispune luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul C(…) Cosmin – pentru 30 zile începând cu data 12.04.2019 până la 11.05.2019. Se va emite mandatul de arestare preventivă. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Dispune avansarea din fondurile MJ a sumei de 313 lei, onorariu pentru avocatul desemnat din oficiu. Definitivă”, se arată în hotărârea instanţei.

Tânărul a fost reţinut lunea trecută şi, în aceeaşi zi, a fost propus la arestare, dar nu a primit mandat. În cazul său s-a dispus măsura controlului judiciar, judecătorii obligându-l printre altele şi să nu părăsească raza teritorială a judeţului Vrancea.

Potrivit informaţiilor primite de la anchetatori, faptele pentru care tânărul a fost reţinut, iar vineri arestat, respectiv tâlhărie calificată şi conducere a unui autovehicul fără permis, au fost comise în seara zilei de duminică, 7 aprilie a.c. Tânărul ar fi luat un taxi din Focşani şi ar fi plecat cu acesta spre zona de munte a judeţului. Pe raza comunei Bârseşti, tânărul ar fi scos un cuţit, cu care l-a ameninţat pe taximetrist. Scopul gestului său era acela de a-i lua acestuia banii şi maşina.

Speriat de client şi de cuţitul pe care acesta îl avea asupra sa, taximetristul a reuşit să fugă. Astfel, inculpatul a rămas în maşina victimei, la volanul căreia s-a şi urcat şi a plecat la drum. Între timp, partea vătămată a reuşit să sesizeze poliţia, iar la scurt timp, politiştii Secţiei Tulnici l-au identificat pe principalul suspect. Acesta a fost audiat toată noaptea de duminică spre luni, iar în dimineața zilei de 8 aprilie a fost reţinut. În aceeaşi zi el a ajuns în faţa magistraţilor de la Judecătoria Focşani cu propunere de arestare preventivă, dar nu a primit mandat. Tânărul a ieşit din Arestul Poliţiei marţea trecută, după ce i-a expirat mandatul de reţinere, dar după 4 zile el s-a întors în arest pentru că măsura i-a fost schimbată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?