Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Angajat vrâncean al CFR, ALCOOLEMIE RECORD de 3,10 alcool pur în sânge; un tren nu a putut intra în gară din cauza sa

Un fost angajat al CFR, care a demisionat din funcție, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani pentru săvârşirea infractiunii de părăsirea postului şi prezentarea la serviciu sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Trimiterea în judecată s-a făcut ca urmare a faptului că impiegatul de mişcare, Daniel Ionuţ B., a fost găsit beat criţă la serviciu. Atât de beat încât nu a mai fost în stare să permită unui tren de călători să intre în Halta Putna Seacă.

Conform rechizitoriului, fapta s-a petrecut în dimineaţa zilei de 15 iulie 2018. Atunci, bărbatul care se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ca impiegat de mişcare al Haltei Putna Seacă, având atribuţii privind siguranţa mijloacelor de transport feroviare, a fost depistat cu o alcoolemie de 3,10 grame la mie alcool pur în sânge.

Era în jurul orei 8.10 când un coleg, tot impiegat de mişcare, care era de serviciu la turnul de comandă al Staţiei CFR Focşani, și-a dat seama că inculpatul nu răspunde la apelul mecanicului unui tren de călători, care cerea permisiunea să intre în Halta Putna Seacă. Colegul l-a sunat pe inculpat pe telefonul peersonal şi l-a întrebat dacă are probleme, iar acesta din urmă i-a spus că totul este în regulă. Colegul care l-a apelat i-a cerut inculpatului să execute parcursul de intrare al trenului care aştepta la semnal, iar inculpatul l-a asigurat că aşa va face.

După convorbirea telefonică, situaţia de blocaj a trenului de călători a continuat, motiv pentru care colegul de la Focşani l-a apelat din nou pe inculpat, atât pe telefonul de serviciu cât şi pe telefonul personal. Inculpatul a răspuns cu greu şi i-a spus colegului că are probleme de sănătate şi nu poate primi trenul în staţie. Urmare a acestei situaţii, colegul de la Foşani a sunat-o pe şefa de tură, iar aceasta i-a sugerat să cheme un alt coleg la serviu în locul inculpatului.

În momentul în care colegul chemat de acasă a ajuns în Halta Putna  Seacă a constatat că inculpatul mirosea puternic a alcool, motiv pentru care a sesizat acest lucru. Astfel, la faţa locului au ajuns poliţiştii, care l-au testat pe inculpat şi apoi l-au dus la spital pentru probe de sânge. Acestea au indicat imensa alcoolemie de 3,10 grame la mie alcool pur în sânge.

La audieri, inculpatul a recunoscut fapta. El a spus că după aproximativ o oră de la intrarea în serviciu, adică în jurul orei 7.00 a mers la maşină pentru a-şi lua mâncarea. Întrucât avea în maşină şi o sticlă de un litru de vin, a luat-o cu el şi pe aceasta. După ce şi-a băut cafeaua, angajatul a început să guste şi din vin până, când l-a terminat lichidul, dar s-a şi îmbătat serios, încât nu a mai fost capabil să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu. După aproximativ două luni de la comiterea faptei, inculpatul, care este din Panciu, şi-a şi dat demisia.

Inconştienţa bărbatului ar fi putut duce la o tregedie, în condiţiile în care impiegaţii de mişcare răspund de toate activităţile legate de circulaţia trenurilor şi executarea manevrei vehiculelor feroviare în staţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?