Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Peste 2.500 de copii din Vrancea înscriși în clasa pregătitoare

Au fost afișate, în cadrul fiecărei unități de învățământ, listele finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2019-2020. La nivelul județului Vrancea, în prima etapă s-au înscris 2.430 de copiii, dintre care au fost admiși 2.421. În cea de-a doua etapă au fost înscriși 101 elevi, printre ei, aflându-se și cei 9 ale căror cereri au rămas nesoluționate în prima etapă. În total, în județul Vrancea, s-au înscris în clasa pregătitoare 2.522 de copii.

Urmează ca în perioada 12 – 19 aprilie să aibă loc centralizarea și soluționarea de către Inspectoratul Școlar Județean Vrancea a cererilor părinților/ tutorilor legal instituiți/ reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ.

Potrivit Ministerului Educației, numărul de locuri alocat prin cifra de şcolarizare pentru clasa pregătitoare este mai mare decât numărul copiilor care au împlinit vârsta pentru a începe învăţământul primar. Conform edupedu.ro, prin activitățile pe care copiii le vor desfășura, aceștia îşi vor dezvolta capacitatea de a comunica, vor stabili sau consolida primele contacte cu lumea numerelor şi a literelor, vor învăţa să observe mediul înconjurător şi să interacţioneze cu ceilalţi copii, prin jocuri didactice, activităţi în echipă, activităţi de descoperire, prin desen sau muzică. Clasa pregătitoare presupune acomodarea copilului cu viața școlii, care să-i permită o bună adaptare la programul și cerințele specifice acestui mediu.

În clasa pregătitoare, copilul este încurajat să capete încredere în forţele proprii, să-și sporească stima de sine, iniţiativa şi dorinţa de reuşită. Exersarea deprinderilor şi capacităţilor motrice este o ţintă importantă, prin participarea copiilor la activităţi de dezvoltare motrică, dar şi la alte activităţi de mişcare în asociere cu muzica (prin intermediul educaţiei fizice şi a disciplinei muzică şi mişcare).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?