Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Cercul Militar Focșani va celebra Ziua Forțelor Terestre printr-o serie de activități

Cercul Militar Focșani organizează în intervalul 15-19 aprilie, o serie de activități dedicate Zillei forțelor terestre. Astfel, începând cu data de 15 aprilie și până pe data de 19, la Cercul Militar Focșani va avea loc o expoziție de carte, ce va avea ca temă Forțele terestre de-a lungul timpului. În aceeași perioadă, la Cercul Militar Focșani va mai putea fi văzută o expoziție de icoane, aparținând Prof. Mihai Lădunca și col(r) Dima Ioan.

De asemenea, va avea loc o expoziție de fotografii și documente, cu titlul „România in Primul război mondial” – colecționar particular Daniel Ungureanu.

Pe data de 16 aprilie, începând de la ora 10:00, se va organiza clubul de lectură „Ora poveștilor”, bibliotecar Iulia Dumitriu.

Pe data de 17 aprilie, la ora 18:00, va avea loc un concert susținut de grupul „Seniori” și de grupul de copii ai Cercului Militar,  cu titlul „Din Vrancea, se aude glas peste Carpați!”.

La 23 aprilie, militarii Armatei României sărbătoresc Ziua Forțelor Terestre, categorie de forțe ale armatei al cărei patron spiritual și ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință. Sfântul Gheorghe a fost ocrotitorul Armatei lui Ștefan cel Mare. Icoana Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință care se lupta cu balaurii, era pictată sau cusută pe steagurile de luptă ale armatei lui Ștefan cel Mare.

În prezent, Forțele Terestre reprezintă o componentă importantă a securității României, având capacitatea de a acționa în toată gama operațiunilor militare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?