Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Tărteaţă (Ministerul Turismului): Aducerea forţei de muncă din Asia în industria turismului este o soluţie pe termen scurt

Soluţia de a aduce forţă de muncă din Asia în industria ospitalităţii din România este una pe termen scurt, iar noi trebuie să ne gândim la variante pe termen mediu şi lung, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Cristina Ionela Tărteaţă, secretar de stat în Ministerul Turismului. „Avem în vedere să rezolvăm, printre altele şi lipsa stringentă a forţei de muncă din domeniul turismului. Ne bucurăm că există şi creştere în turism, datorită măsurilor pe care le-a luat ministerul în ultimii ani, cum ar fi voucherele de vacanţă sau TVA de 5%. Avem o serie de proiecte la care ne-am gândit şi pe care le avem în derulare. Vorbim despre două proiecte în colaborare cu Centrul Naţional de Învăţământ Turistic, pe fonduri europene pentru beneficiari din Vrancea şi Braşov, pentru calificare şi competenţe. Mai avem în plan un proiect de instruire profesională despre care nu vă pot spune acum foarte multe. Toţi ştiu că este nevoie imperioasă de forţă de muncă în turism, la fel cum şi ţările din Vest s-au confruntat cu acest lucru. Astăzi ne confruntăm şi noi cu această problemă şi încercăm să găsim metode de rezolvare a problemei prin aducerea forţei de muncă din Asia. Acestea sunt metode doar pentru termen scurt, deci trebuie să ne gândim şi la variante de rezolvare pe termen mediu şi lung”, a spus Tărteaţă.

Potrivit preşedintelui Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR), Călin Ile, deficitul de pe piaţa forţei de muncă din industria turismului din România este de 20%, raportat la cei 500.000 de oameni care sunt deja angajaţi în acest domeniu, în mod direct sau indirect.

 

Întregul articol pe https://bit.ly/2FFb4yF

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?