Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Doi PENSIONARI, acuzați că au lovit cu pumnul și un baston un bărbat care stătea pe o bancă în parc

Doi pensionari din Odobești au făcut obiectul unui dosar de lovire sau alte violențe, instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani. Unul dintre ei, în vârstă de 71 de ani, a fost trimis în judecată de anchetatori, în luna martie 2019, iar pentru cel de-al doilea, în vârstă de 80 de ani, s-a dispus clasarea întrucât din anchetă nu a rezultat că și el a lovit victima.

Fapta de lovire sau alte violențe a fost comisă în vara anului trecut, în jurul orei 11.00, în timp ce bărbatul trimis în judecată, cel față de care s-a dat clasare și victima se aflau în parcul din localitate.

Potrivit informațiilor din rechizitoriu, victima a fost lovită cu pumnul în față de septuagenar, moment în care aceasta s-a dezechilibrat, a căzut și s-a lovit cu fața de o bancă din parc. După ce victima a căzut, inculpatul a continuat să o lovească peste corp. Leziunile suferite de aceasta au fost destul de serioase și a fost nevoie de 40-45 de zile de îngrijiri medicale pentru refacere.

Partea vătămată le-a declarat anchetatorilor că în timp ce se afla în parc și stătea pe o bancă, pe fondul unor discuții în contradictoriu cu inculpatul și celălalt bătrânel, care i-ar fi cerut să se ridice de pe bancă și să plece, a fost lovit de bătrânul față de care s-a dispus clasarea, peste față, cu un baston pe care îl folosea pentru sprijin. Partea vătămată a mai adăugat că după lovitura de baston a leșinat și nu mai știe ce s-a întâmplat.

Audiat fiind și inculpatul, acesta a avut o altă variantă. El a spus că victima a venit la el și i-a spus: „Ce, boșorogule? Ce crezi că dacă ești (…) nu mă pot lua de tine?”. Inculpatul a mai adăugat că după această discuție a fost luat de gât de partea vătămată, motiv pentru care el s-a ridicat în picioare. În acel moment persoana vătămată i-ar fi pus și piedică, l-ar fi împins și ar fi căzut.

Supărat fiind, inculpatul a adăugat că s-a ridicat, a tras victima de păr și a lovit-o cu pumnul în zona feței. După acest incident, inculpatul a afirmat că a plecat de la fața locului fiindu-i frică să nu vină rudele inculpatului și să-l bată. Referitor la bărbatul față de care s-a dispus clasarea, inculpatul a afirmat că acesta nu a lovit victima cu bastonul.

Persoana vătămată a declarat că se constituie parte civilă în dosar cu suma de 15.000 lei, sumă care reprezintă cheltuielile de spitalizare și daune morale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?