Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Achitat pentru conducere fără permis


Instanța pănceană a apreciat că Dumitru Mălureanu nu se face vinovat de săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.
În data de 28 aprilie, bărbatul a fost depistat pe DN E85, în timp ce conducea un microbuz, deși permisul îi fusese suspendat cu două luni înainte. Cu ocazia cercetărilor, Mălureanu a declarat că, în momentul în care a urcat la volanul microbuzului, nu știa că nu mai avea dreptul să conducă. Totuși, el a recunoscut că, pe data de 16 februarie, a fost oprit de polițiști după ce a forțat trecerea la nivel cu calea ferată, fără a ține cont de semnalele acustice și luminoase, dar a susținut că,    atunci când i-au permis să plece, oamenii legii nu l-au informat că, din acel moment, permisul de conducere îi este suspendat. În sprijinul afirmațiilor sale, șoferul a adus o serie de acte care l-au convins pe judecător că nu este vinovat de comiterea faptei.
Nu de același noroc s-a bucurat Ciprian Lădaru, care a fost condamnat la 5 luni de închisoare cu suspendare, pentru conducere în stare de ebrietate, faptă comisă în dimineața zilei de 27 mai. Deși bărbatul a contestat în instanță alcoolemia de 1,45 grame la mie, stabilită pe baza probelor de sânge ana-lizate la scurt timp după ce a fost oprit în trafic, recalcularea acesteia a indicat o va-loare mai mare, respectiv de 1,60 grame la mie. Potrivit rechizitoriului, Ciprian Lădaru a fost supus testului cu fiola Dragger după ce polițiștii au remarcat că pre-zintă halenă alcoolică. Deoarece rezultatul a fost de 0,43 grame alcool pur în aerul expirat, șoferul a fost însoțit la spital în vederea stabilirii nivelului de  alcool în sânge. La audieri, Lădaru a declarat că, în seara ce a precedat fapta, consumase, împreună cu un amic, aproximativ 200 de grame de coniac, amestecat cu o băutură răcoritoare. El a arătat că, după chef, nu  s-a odihnit suficient, urcându-se la volan după numai două ore de somn. „În acel moment, nu mă simțeam incapabil de a conduce, de aceea am considerat că nu e nicio problemă”, s-a justificat bărbatul în instanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?