Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

China importă reni din Olanda pentru a spori efectivele locale

China a importat o turmă de 33 de reni din Olanda pentru a spori efectivele locale, au anunţat sâmbătă autorităţile locale citate de agenţia Xinhua. Renii au ajuns joi în Beijing şi, după o perioadă de carantină, vor fi expediaţi cu vaporul către o bază pentru înmulţirea speciei din localitatea Aoluguya din Genhe, în Regiunea Autonomă Mongolia Interioară. Aceasta este a treia turmă importată din Olanda care ajunge Genhe. Numărul renilor din zonă va creşte astfel la 178 de exemplare, potrivit autorităţilor locale din domeniul forestier.

În Aoluguya, pentru păstorii locali Ewenki, cunoscuţi drept ”ultimul trib de vânători din China”, renii rămân principalul mijloc de transport. Însă, numărul renilor din această regiune s-a diminuat semnificativ în ultimii ani din cauza consangvinizării.

În 2017, China a încheiat un acord cu Olanda pentru importul de reni. Animalele din primul transport, care au ajuns în Genhe anul trecut, s-au adaptat mediului înconjurător, s-au împerecheat cu reni locali şi au dat naştere, în luna aprilie, la cinci pui. Autorităţile locale intenţionează să colaboreze cu universităţile şi institutele de profil pentru a pune bazele unui spital veterinar dedicat în principal renilor şi să accelereze construcţia celui mai mare centru din China pentru înmulţirea acestor animale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?