Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Supermarket PACO rămâne singurul retailer autohton din Vrancea. „Va fi o luptă extrem de dură între o firmă locală și o multinațională”

Supermarket PACO rămâne singurul retailer autohton din Vrancea, după ce Mega Image a preluat lanțul de magazine Zanfir. Cu cele douăsprezece magazine deschise în Vrancea, Supermarket PACO are încredere în clienții vrânceni și rămâne să se bată cu rețelele multinaționale care au pătruns la Focșani. Supermarket PACO este o companie pur românească, cu capital românesc, care a crescut constant în ultimii ani iar toate investițiile au fost făcute din profit, din credite bancare.

Într-un interviu pentru magazinulprogresiv.ro, directorul general și acționarul rețelei, Feliciu Paraschiv era conștient de amenințarea pe care o reprezenta Mega Image dar și de avantajele pe care le are compania pe care o conduce. Avem avantajul că un retailer internațional nu cunoaște piața la fel de bine ca noi și, în plus, probabil se vor poziționa, ca preț, mai sus decât noi. Ne așteptam să vină un retailer mare, însă sentimentele sunt ciudate pentru că rămânem printre ultimii dinozauri din piața de retail locală. Toate celelalte rețele din top au în spate producție sau distribuție. Noi facem retail și atât, spunea Feliciu Paraschiv.

Acesta ne-a spus că prin alegerile pe care le vor face clienții, vor decide dacă banii vor rămâne în România sau se vor duce către Belgia, Germania, Polonia sau Franța. Este știută practica multinaționalelor de a-și diminua profitul în România prin diverse contracte de consultanță, marketing. În plus, marii retaileri internaționali au dezvoltat, în ultimii ani, mărci proprii, în dezavantajul producătorilor autohtoni. Va fi o luptă extrem de dură între o firmă locală și o multinațională. Ne vom lupta cu toate armele. Noi nu am mers în Belgia ca să deschidem magazine dar ei au venit la noi. Rămâne la latitudinea clienților dacă vor ca banii lor să rămână în țară sau vor să ia drumul Belgiei, iar apoi să se minuneze cât de frumoasă este Belgia. Suntem un retailer care susține producătorii locali, avem produse de la Moripan, Avicola, Aurora, Vranlact, Cofetăria Teatru, avem usturoi de la Buzău, nu adus din China, ciuperci Champignon de la Bacău, nu din Polonia sau Ungaria. Ne vom lupta cu ei. Ștefan cel Mare s-a bătut pe aceste meleaguri, nu s-a lăsat înfrânt. Armamentul nostru este la clienții noștri din Focșani, din Vrancea, ne-a spus Feliciu Paraschiv.

Mega Image a anunțat joi, printr-un comunicat de presă, preluarea rețelei de magazine Zanfir, ca urmare a aprobării achiziției de către Consiliul Concurenței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?