Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Premii pentru adolescenții de la Module Familiale Panciu, la concursul „Firul alb și firul roșu – între tradiție și inovație“

Adolescenții de la Module Familiale Panciu au fost premiați la cea de-a IX-a ediție a Concursului Regional de Mărţişoare „Firul alb şi firul roşu – Între tradiţie şi inovaţie”. Concursul a fost inițiat de Cercul de Artă Textilă din cadrul Clubului Copiilor Panciu și organizat împreună cu Primăria Orașului Panciu, Casa de Cultură Mihai Eminescu Panciu și Palatul Copiilor Focșani, sub patronajul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea. La ediția din acest an au participat cluburi și palate ale copiilor din județele Alba, Arad, Botoșani, Bacău, Brăila, Constanța, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Ilfov, Neamț, Prahova, Suceava, Timiș și Vâlcea, precum cinci unități școlare din Vrancea, precum și Module Familiale Panciu, structură aflată în subordinea DGASPC Vrancea.

Premierea a avut loc marți, 12 martie 2019, într-un cadru festiv, și a fost făcută de către profesoara Lenuța Panaete, coordonatoarea proiectului, la Casa de Cultură Mihai Eminescu.

Concursul s-a desfășurat pe trei secţiuni, și la toate trei adolescenții de la Module Familiale Panciu au obținut premii, după cum urmează: un premiu I la secțiunea „Mărţişoare tradiţionale (tehnică, materiale şi format la alegere); un premiu II la secțiunea Mărţişoare din materiale reciclabile (tehnică, materiale si format la alegere) și două premii I și un premiu III la secțiunea Mărţişoare neconvenţionale (tehnică, materiale si format la alegere). La fiecare secţiune, lucrările au fost evaluate pe categorii de vârstă. Mărțișoarele înscrise la concurs au fost expuse în Sala Mare a Casei de Cultură „Mihai Eminescu” din Panciu.

Totodată, instructorii de educație de la Module Familiale Panciu, Violeta Roșu, Elena Udrea, Veronica Trifan și educator Claudia Ion, reprezentantele întregului personal al Modulelor Familiale Panciu care au îndrumat copiii în realizarea  minunatelor mărțișoare, au primit diplome de excelență pentru promovarea educației estetice și păstrarea tradițiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?