Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: Șah – Sportivii de la CSM Focșani 2007 au dominat în ”Cupa Grivița”

Vineri, 8 martie, la Școala Gimnazială Nr. 1 Grivița, județul Galați, a avut loc  concursul interjudețean de șah ”Cupa Grivița”, ediția a II-a, rezervat celor mai de perspectivă copii până la clasa a IV-a din rândurile celor în curs de consacrare și încă neconsacrați care fac pregătire la cluburi și școli din județul Galați și la CSM Focșani 2007. Au participat 38 de jucători într-un concurs de șah rapid în sistem elvețian pe parcursul a șase runde.

De la CSM Focșani 2007 au participat șapte șahiști, toți cu rezultate foarte bune, toți răsplătiți cu câte o cupă și o medalie, toți clasați în clasamentul general în prima treime. Primele trei locuri în clasamentul general, primele trei locuri în clasamentul copiilor până la clasa a II-a și primul loc la copii de grădiniță au fost ocupate numai de focșăneni.

Performerul principal al delegației focșănene a fost Denis-Ionuț Pilă, cu 6 puncte din tot atâtea posibile, ocupantul locului I în clasamentul general. Foarte bune prestații au avut și Bianca-Maria Beșleagă, cu 5 puncte, pe primul loc la fete și pe locul al II-lea în clasamentul general, Adelin-Ștefan Dăscălescu, cu 5 puncte, locul I în clasamentul copiilor până la clasa a II-a și locul al III-lea în clasamentul general. Rezultate ale celorlalți șahiști focșăneni: Giulia Lungu, cu 4 puncte, a ocupat locul I în clasamentul fetelor până la clasa a IV-a (deși ea este doar în clasa a II-a), Timotei Petraru, cu 4 puncte, a ocupat locul I în clasamentul copiilor de grădiniță, Filip Andrei Toia Filip, cu 4 puncte, a ocupat locul al II-lea în clasamentul copiilor până la clasa a II-a iar Ștefan-Daniel Ursu, cu 3 puncte, a ocupat locul al III-lea în clasamentul copiilor până la clasa a II-a.

Dintre copii de la celelalte structuri sportive s-au remarcat în ordine Anca Călin, Elena-Loredana Ghenea, Nicu Marin, Alexandru Rădoi, Cosmin-Costel Milea și Alin Mazilu care fac pregătire la Șah Club Galați, Școala Gimnazială Nr. 1 Grivița și Școala Mihail Kogălniceanu.

Organizatorii competiției au fost Școala Gimnazială Nr. 1 Grivița, Primăria Grivița, Palatul Copiilor Galați și Șah Club Galați iar arbitrajul a fost asigurat de Lucian Jugaru și Mihai Strîmbu sprijiniți de Adrian Chipăilă și Anton Soare.

Foarte rar se întâmplă ca la un concurs interjudețean toți șahiștii vrânceni să fie răsplătiți cu câte o cupă și medalie cum s-a întâmplat anul acesta la Grivița. Performanța va rămâne întipărită în memoria participanților. Seriozitatea și abnegația cu care se muncește la CSM Focșani 2007 dau roade. Tatăl lui Filip Toia a avut inspirația la sfârșitul concursului să-i numească pe cei șapte magnifici „EROII DE LA GRIVIȚA“. Nu a exagerat cu nimic.

Anton SOARE

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?