Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Plimbatul câinilor în lesă poate creşte riscul de leziuni în cazul persoanelor vârstnice (studiu)

Plimbatul câinilor în lesă poate prezenta un risc de fracturi în cazul vârstnicilor, sugerează un studiu efectuat în Statele Unite, citat joi de agenţia Xinhua. În urma analizării unei baze de date privind cazurile de leziuni a pacienţilor de 65 de ani sau peste această vârstă înregistrate în aproximativ o sută de unităţi de primiri urgenţă din Statele Unite, o echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea Pennsylvania a descoperit că numărul fracturilor asociate plimbării câinilor în lesă a crescut semnificativ, de la 1.671 de cazuri în anul 2004 la 4.396 în anul 2017. Această creştere, de 163%, este mai mare în comparaţie cu cea a cazurilor de fracturi rezultate în urma altor tipuri de activităţi.

Potrivit studiului publicat miercuri în Journal of the American Medical Association, accidentele cu care se confruntă cele mai des persoanele care îşi plimbă câinii sunt fracturile de şold – 17% dintre cazurile de leziuni din baza de date analizată. Un motiv de îngrijorare deoarece ratele de mortalitate asociate fracturilor de şold la pacienţii cu vârsta de peste 65 de ani se apropie de 30%, au notat oamenii de ştiinţă.

Pentru a diminua riscul de fracturi în cazul vârstnicilor cercetătorii sugerează adoptarea unor acţiuni de prevenţie, precum dresajul câinilor, asigurarea că aceştia nu trag brusc în timp ce sunt ţinuţi în lesă sau achiziţionarea unor patrupezi de talie mică de către persoanele în vârstă care doresc să deţină animale de companie. ”Acest studiu subliniază faptul că, deşi există, fără îndoială, argumente pro şi contra privind plimbatul câinelui (în lesă), riscul de cădere al pacienţilor trebuie luat în considerare în recomandările privind stilul de viaţă în încercarea de a preveni astfel de leziuni”, a declarat în cadrul unui comunicat publicat de Science Daily unul dintre autorii principali ai studiului, Kevin Pirruccio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?