Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Sondaj INSCOP: 62,7% dintre respondenţi, de acord cu ideea vaccinării obligatorii în cazul copiilor

62,7% dintre respondenţii unui sondaj INSCOP Research sunt de acord cu ideea vaccinării obligatorii în cazul copiilor, iar 81,1% sunt de părere că vaccinarea copiilor este necesară, relevă cercetarea sociologică realizată la comanda Societăţii Naţionale de Medicina Familiei şi proiectată cu sprijinul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii din Bucureşti şi al Societăţii Române de Microbiologie. De asemenea, două treimi dintre subiecţi au fost de părere că părinţii trebuie să discute cu medicul de familie sau cu medicul pediatru despre îngrijorările legate de vaccinarea copiilor lor, reiese dintr-un comunicat transmis de Inscop Research. Puţin peste jumătate dintre români sunt de părere că beneficiile vaccinării sunt mai mari decât riscurile.

Astfel, 63,6% au apreciat că este rolul părintelui să se informeze despre siguranţa vaccinării pentru copii. Locuitorii din Banat, Crişana, Maramureş au reprezentat categoria de respondenţi care au considerat în cea mai ridicată proporţie că părinţii trebuie să discute cu medicul de familie sau cu medicul pediatru despre îngrijorările legate de vaccinarea copiilor. În ce priveşte eficienţa vaccinurilor în faţa bolilor, peste jumătate dintre respondenţi (54,1%) au fost de acord cu afirmaţia „Bolile care pot fi prevenite prin vaccinare sunt grave şi pun în pericol viaţa”, 32,2% nu au fost nici în acord, nici în dezacord, în timp ce 7,4% au fost în dezacord.

Puţin sub 50% (49,1%) au fost de părere că vaccinarea este cea mai sigură modalitate de a ne apăra faţă de unele boli (36,1% nici în acord, nici în dezacord, iar 10,5% şi-au exprimat dezacordul). Femeile, vârstnicii, locuitorii din Banat, Crişana, Maramureş au fost de părere într-o proporţie mai mare decât celelalte categorii că vaccinarea este cea mai sigură modalitate de a ne apăra faţă de unele boli.

Articolul integral pe https://bit.ly/2H9tdqv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?