Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Medicii ginecologi nu fac întreruperi de sarcină până pe 8 mai


   Medicii ginecologi din cadrul Spitalului Județean de Urgență Focșani nu vor face întreruperi de sarcină la cerere, de astăzi până pe 8 mai. Femeile însărcinate care nu vor să păstreze copiii vor fi nevoite să apeleze la medicii ginecologi din cabinetele private, dacă aceștia vor accepta, bineînțeles. Nu este pentru prima dată când medicii ginecologi din cadrul Spitalului Județean de Urgență Focșani iau o astfel de decizie, din considerente religioase.
   Până pe 8 mai, în Spitalul Județean vor fi făcute întreruperi de sarcină numai dacă este vorba de cazuri extreme, iar viața gravidelor este pusă în pericol. Cererile femeilor care nu au alte probleme în afară de sarcina nedorită nu vor fi soluționate.
   Deși există diverse metode contraceptive, care nu implică riscuri și nu sunt dureroase, numărul vrâncencelor care recurg la avorturi este încă mare. O cifră exactă la nivelul județului Vrancea nu este cunoscută, deoarece multe femei apelează la cabinetele particulare ale medicilor ginecologi. Totuși, de la începutul acestui an, 154 de vrâncence au apelat la medicii ginecologi din cadrul Spitalului Județean pentru întreruperi de sarcină.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?