Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

VIDEO: Trei bărbaţi bănuiţi că ar putea avea legătură cu ASASINAREA afaceristului vrâncean, prinşi în Vama Nădlac

După trei zile de la oribila crimă de la Slobozia Ciorăşti, faptă comisă asupra omului de afaceri Constantin Chiriţă, au apărut şi primele nume ale unor posibili suspecţi în acest caz. Este vorba despre trei bărbaţi din Vrancea şi Bacău, pe care politiştii i-au prins în Vama Nădlac, în timp ce voiau să iasă din ţară. Urmare a alertei emise de poliţiştii vrânceni, ce a avut ca obiect punerea în aplicare a unor mandate de aducere într-un dosar de omor, cei trei au fost întorşi din drum de poliţiştii de frontieră şi predaţi colegilor lor din Vrancea. Aseară, bărbaţii, cu vârste cuprinse între 28 şi 47 de ani, au fost aduşi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru a fi audiaţi. Nu este exclus ca peste noapte să se fi făcut şi reţineri şi să avem persoane puse oficial sub acuzare. Odată cu audierea celor trei, anchetatorii speră să afle cum s-au derulat evenimentele cu exactitate şi care a fost mobilul crimei. Între timp, familia, rudele, prietenii şi cunoscuţii omului de afaceri găsit împuşcat în maşina sa, se pregătesc de înmormântare, care va avea loc astăzi.

Trei persoane pe numele cărora poliţiştii vrânceni au emis alerte, având ca obiect punerea în aplicare a unor mandate de aducere într-un dosar de omor, respectiv omorul afaceristului de la Slobozia Ciorăşti, au fost prinse ieri în Vama Nădlac. Este vorba despre 3 bărbaţi din judeţele Bacău şi Vrancea, cu vârste cuprinse între 28 şi 47 de ani. Cei trei, bănuiţi că ar putea avea legătură cu moartea omului de afaceri Constantin Chiriţă, zis “Telu”, se deplasau cu un autoturism marca BMW X5 şi voiau să iasă din ţară. În vamă, urmare a alertelor transmise de IPJ Vrancea, în urma verificărilor, s-a stabilit că pe numele lor erau emise mandate de aducere. Astfel, bărbaţii nu şi-au mai putut continua deplasarea.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, au depistat trei cetăţeni români căutaţi de autorităţi într-un dosar de omor. În data de 25.02.2019, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, I.T.P.F. Oradea, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţenii români S.B., C.M. şi V.G., cu vârste cuprinse între 28 şi 47 ani, domiciliaţi pe raza judeţelor Bacău şi Vrancea, pasageri într-un autoturism BMW X5. În momentul efectuării verificărilor, constând inclusiv în accesarea bazelor de date specifice controlului de frontieră, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele celor trei persoane era emisă o alertă, având ca obiect punerea în aplicare a unor mandate de aducere emise de către autorităţile române într-un dosar de omor. Persoanele în cauză au fost predate unei echipe operative din cadrul  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun”, se arată intr-o informare a Poliţiei de Frontieră.

În spaţiul public au apărut informaţii conform cărora şi o femeie ar fi implicată, dar această informaţie nu ne-a fost confirmată oficial.

Bărbaţii, aduşi la Parchet pentru audieri

După ce au fost identificaţi la frontieră, cei trei bărbaţi au fost preluaţi de politiştii vrânceni şi aduşi la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru audieri.“În cazul bărbatului găsit decedat într-un autioturism, pe raza comunei Slobozia Ciorăşti, au fost continuate cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, cu sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale şi a Institutului Naţional de Criminalistică, ambele din cadrul Poliţiei Române. Pe parcursul acestora s-a luat decizia audierii mai multor persoane pentru clarificarea situaţiei şi identificarea autorilor. Cei trei bărbaţi depistaţi astăzi (ieri-n.r) la Nădlac, fac parte din persoanele sus menţionate, acestea urmând a fi prezentate pentru audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea”, au transmis ieri după-amiază reprezentanţii IPJ Vrancea.

Iniţial, bărbaţii prinşi în punctul de trecere a frontierei au fost preluaţi de poliţiștii din Arad. Ajunşi la IPJ Arad şi luaţi la întrebări de presa locală, unul dintre ei a susţinut că nu are legătură cu decesul afaceristului vrâncean, spunând că el a crezut că este vorba despre o maşină.

Afaceristul, împuşcat vineri seara

Constantin Chiriţă, patron al unor case de schimb valutar din Focşani, în vârstă de 61 de ani, a fost omorât vineri seara, pe drumul care face legătura între DN 2 E85 şi comuna Slobozia Ciorăşti, acolo unde el locuia.

S-a întâmplat puţin după ora 19.00 şi nu la mare distanţă de intrarea în comună. Maşina afaceristului, un Mercedes, a fost tamponată de un autoturism de teren. Din această maşină s-au şi tras două focuri de armă înspre maşina victimei şi ambele au nimerit-o pe aceasta. Un glonţ l-a atins în zona braţului, iar cel de-al doilea in zona inimii, provocându-i şi decesul.

La ora 19.40 s-a sunat la poliţie şi s-a sesizat faptul că un bărbat este decedat într-o maşină, iar în momentul în care oamenii legii au ajuns la faţa locului au constatat că aspectele sesizate se confirmă. Cadrele medicale, alertate şi ele de apelul la 112, au încercat să-l resusciteze, dar nu s-a mai putut face nimic, fiind declarat decesul.

Întrucât bărbatul era împuşcat, zona a fost împânzită de poliţişti. Nu departe de locul faptei, oamenii legii au găsit abandonată maşina de teren din care s-ar fi tras. Aceasta avea numere de Anglia, iar deasupra acestora erau montate numere de Suceava. S-a stabilit ulterior că numerele româneşti de înmatriculare erau false. S-au instituit filtre în tot judeţul, oamenii legii oprind toate maşinile şi verificându-i pe şoferi şi pe pasageri. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în judeţele vecina.

În timpul cercetării la faţa locului, în maşina victimei, anchetatorii au găsit o sumă extrem de mare de bani. Este vorba de aproximativ 30 mii euro, 20 mii lire sterline şi câteva sute de mii de lei. Faptul că cei care au tras nu au luat şi banii a fost un mare semn de întrebare. Acest lucru i-a determinat pe anchetatori să ia în calcul toate variantele şi să verifice toate pistele.

Anchetatorii vrânceni, în faţa unui caz rar şi greu

Foarte multe persoane au fost reţinute cu privire la finalitatea acestui caz. În aceste zile peste tot s-a vorbit despre moartea omului de afaceri. Inclusiv în autobuz oamenii vorbeau ieri despre acest lucru şi făceau afirmaţii conform cărora ar fi vorba de o reglare de conturi, în contextul în care banii nu au fost luaţi din maşină. De asemenea, călătorii au lansat şi ipoteza conform căreia autorii nu vor fi prinşi pentru că ar fi “prea şcoliţi”, în opinia lor.

Se pare că lucrurile nu stau deloc aşa şi că munca poliţiştilor vrânceni şi a colegilor lor de la Bucureşti, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, nu a fost în zadar. Asta pentru că la trei zile de la eveniment, au apărut şi primele rezultate ale anchetei. Este vorba despre prinderea celor trei bărbaţi, în Vama Nădlac, şi aducerea lor la audieri în Vrancea. Nu este exclus ca până în această dimineaţă să se fi făcut şi primele reţineri în acest dosar de omor.

De altfel, reporterii “Monitorul de Vrancea” au relatat încă de ieri că poliţia vrânceană are un cerc de suspecţi în dosarul morţii lui Constantin Chiriţă şi că nu este exclus ca în perioada imediat următoare aceştia să fie şi prinşi, lucru care s-a şi întâmplat ieri. În urma audierilor, anchetatorii vor afla de ce s-a tras în omul de afaceri, dacă a fost vorba de o tentativă de jaf sau de o răzbunare.

În timp ce anchetatorii pun cap la cap toate datele, în încercarea de a afla mobilul crimei, familia, rudele, prietenii şi cunoscuţii îl vor conduce astăzi pe “Telu” pe ultimul drum. Slujba de înmormântare începe la ora 11, la biserica din Slobozia Ciorăşti.

UPDATE! 

Cei trei bărbați bănuiți că au legătură cu moartea afaceristului Constantin Chiriță au ajuns luni seara, în jurul orei 23.00, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. Ei au fost aduși de polițiștii vrânceni de la Arad, județ în care au fost prinși în timp ce voiau să iasă din țară prin Vama Nădlac. Unul dintre bărbați este din Adjud, iar ceilalți doi dintr-o localitate din Bacău. Aceștia urmau să fie audiați de procurorul de caz.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?