Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Tânărul care a furat bunuri de 35 de mii de euro din casa unui focșănean rămâne sub control judiciar

Magistrații de la Curtea de Apel Galați au menținut controlul juriciar,  vineri, în cazul tânărului care a furat bunuri în valoare de 35 de mii de euro din casa unui focșănean care muncește în Italia. Decizia este definitivă. „(…) menţine măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul S(…) P(…) A(…), măsura fiind legală şi temeinică. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 22.02.2019“, este decizia instanței.

La începutul lunii martie 2018, tânărul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru furt calificat. Conform rechizitoriului, într-o noapte din intervalul 14 iulie – 28 august 2017, bărbatul ar fi pătruns prin efracție în locuința persoanei vătămate și ar fi sustras bunuri în valoare de 35.000 de euro. Persoana vătămată locuiește în Italia, iar în urmă cu câțiva ani a obținut licență pentru a putea cumpăra și vinde obiecte antice. În acest context, păgubitul a depozitat mai multe bunuri în locuința sa din Focșani.

La finele lunii august a anului 2017, atunci când tatăl părții vătămate a venit la Focșani pentru a verifica apartamentul, a constatat că sunt forțate gratiile de la fereastra băii, așa că a sesizat poliția. În urma discuțiilor purtate cu persoana vătămată, aceasta a susținut că din apartament îi lipsesc obiecte de artă, peste 100 de piese din porțelan, valize cu tacâmuri, cărți cu coperte din cupru, pipe, vase de dimensiuni mari, ceasuri placate cu aur, o colecție de monede de 20.000 piese, un sistem audio, bijuterii, încălțăminte, lenjerii, parfumuri, săbii panoplie japoneze, televizor și alte bunuri, dar și suma de 12.500 euro. În urma verificărilor făcute de polițiștii Biroului de Investigații Criminale de la Poliția Focșani, s-a ajuns la principalul suspect și s-au și găsit o parte din bunurile sustrase din apartament.

În septembrie 2017 s-a făcut o percheziție într-o locație din București, ocazie cu care s-au găsit mai multe bunuri ce semănau cu cele descrise de proprietar ca fiind lipsă. Persoana la care s-au găsit bunurile a afirmat că le-a cumpărat de la un bărbat și o femeie cu accent moldovenesc, fără a fi întocmite documente în acest sens. Din verificări în verificări s-a ajuns la principalului suspect, respectiv focșăneanul în vârstă de 27 de ani, care a fost prins de polițiști în data de 31 ianuarie 2018, în aeroport, în timp ce se pregătea să părăsească țara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?