Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Un an cu suspendare pentru asistentul acuzat de trafic de influenţă


   Asistentul medical de la Spitalul din Dumbrăveni, acuzat de trafic de influență, a ales să recunoască fapta, dar a cerut prin apărătorul său ca încadrarea juridică să fie schimbată. Avocatul lui Cătălin Cucu a solicitat ieri, instanței de judecată, să fie schimbată încadrarea juridică a faptei comise de clientul său din trafic de influență în complicitate la luare și dare de mită. Avocatul a susținut în fața instanței că solicitarea vine ca urmare a depozițiilor denunțătorilor, care spun că au remis anumite sume asistentului, bani care urmau să ajungă la medicii care aveau să emită anumite documente, necesare la întocmirea unor dosare de handicap. Solicitarea a fost respinsă de instanța de judecată.
   Pentru că asistentul a ales procedura simplificată a procesului penal, acesta a beneficiat de o reducere a pedepsei cu o treime după cum prevede legea. „Condamnă pe inculpatul C. C. V. pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență (…) la 1 an închisoare. (…) dispune suspendarea condițio-nată a executării pedepsei pe durata termenului de încercare de 3 ani”, se arată în sentința pronunțată ieri, de magistrații Tribunalului Vrancea, care nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.
   În timpul procesului, procurorul de șe-dință a cerut condamnarea acestuia și confiscarea sumei de 1.450 de lei, primită de la denunțători. În sentința pronunțată în dosar se mai arată că suma de 800 de lei a fost deja predată poliției. Avocatul apărării a solicitat ca pedeapsa aplicată să fie orientată către minimul special și chiar sub acest minim. El a reamintit că atitudinea inculpatului în fața organelor de urmărire penală a fost onestă. Având ultimul cuvânt, asistentul Cătălin Cucu a declarat că regretă fapta.
   Asistentul s-a trezit anchetat în urma extinderii cercetărilor din dosarul „fabricanților” de dosare de handicap, în care un cetățean din Dumitrești și un angajat al DGASPC au fost condamnați deja pentru luare de mită și trafic de influență. Asistentul, în vârstă de 37 de ani, este acuzat de procurori că ar fi primit bani pentru a interveni pe lângă alte cadre medicale, pentru ca ai săi „clienți” să primească avizele necesare în ve-derea întocmirii unor dosare de handicap. În rechizitoriu se arată că acesta ar fi primit bani de la două persoane, printre care și Åžtefan Dima, din Dumitrești, anchetat în cauză, în martie 2012. Suma totală primită se ridică la 1.450 de lei. Asistentul a declarat că banii primiți au fost dați mai departe, medicilor.

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?