Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Olt: Mărţişoare unicat – dulceaţă de papaya cu aur comestibil, la un târg caritabil de la Spitalul Caracal

Mărţişoare unicat – dulceaţă de papaya cu aur comestibil – sunt puse în vânzare la un târg caritabil organizat de preotul Ioan-Doru Iagăru, din Caracal, cu scopul de a monta linoleum antibacterian în toată Secţia neonatologie a spitalului din oraşul său.

Târgul se desfăşoară în această săptămână, zilnic, pe holul principal al Spitalului Caracal, iar dulceaţa de papaya cu aur comestibil a fost preparată de soţia preotului Ioan Iagăru. El este ajutat de cadre didactice şi elevi din Caracal şi luni a reuşit să vândă 12 din cele 100 de borcane cu dulceaţă cu aur. Dacă vor fi vândute toate mărţişoarele, va fi obţinută suma de 10.000 lei. „Mărţişoarele tradiţionale nu mai au căutare, de aceea ne-am reinventat, în anii trecuţi am avut mărţişoare comestibile, apoi mărţişoare răzuibile, iar acum avem mărţişoarele unicat – dulceaţă de papaya cu aur comestibil. De ce papaya? Pentru că este exotic, parcă nu ar da bine dulceaţă de gogonele cu aur, dulceaţă de dude cu aur. În urmă cu cinci-şase ani ne-am propus, soţia şi cu mine, să încercăm să facem dulceaţă cu aur şi am făcut testări cu mai multe fructe până când am ajuns la această dulceaţă”, a relatat preotul Ioan Iagăru.

Pentru a monta linoleum antibacterian în Secţia de neonatologie de la Caracal este necesară o sumă de peste 16.000 lei, însă preotul a menţionat că în afara sumei obţinute la târgul caritabil va contribui şi spitalul cu o parte din bani. „Neonatologia ar fi prima secţie a spitalului care ar avea linoleum antibacterian pe toată suprafaţa. Am mai pus la Pediatrie, dar nu peste tot, la ATI, în salonul de naşteri, dar nu pe toată secţia. Acum visul nostru este să montăm linoleum antibacterian în toată Secţia neonatologie a Spitalului Municipal Caracal”, a afirmat Ioan Iagăru.

În această acţiune caritabilă, preotul Iagăru este ajutat şi de elevi de la şcoli şi licee din Caracal şi de dascălii Carmen Niţă, Melania Preda şi Daniela Bulza. Preotul caracalean organizează frecvent acţiuni caritabile pentru cadouri pe care le oferă în spitale de sărbători, pentru persoane aflate în dificultate (reparaţia unei case, încălţăminte pentru copii, scutece de unică folosinţă pentru bebeluşi).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?