Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Tulcea: Un sfert din pensiunile din Deltă ar putea fi deschise turiştilor iarna viitoare

Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD) din Tulcea speră ca în următorul sezon rece cel puţin un sfert dintre pensiunile din cele opt unităţi administrativ-teritoriale din Deltă să fie deschise turiştilor, în condiţiile în care în iarna 2018-2019 doar trei pensiuni din Deltă au fost deschise.

Preşedintele AMDTDD, Cătălin Ţibuleac, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că principalele probleme cu care se confruntă agenţii economici în timpul iernii sunt legate de cheltuielile de încălzire şi cele cu plata personalului. „Operatorul din Sfântu Gheorghe care suportă singur toate cheltuielile este un caz fericit. Pentru restul Deltei, lucrurile au fost gândite de aşa natură încât operatorii să colaboreze între ei pentru a se ţine deschisă o locaţie din trei sau patru şi de a se susţine reciproc”, a declarat preşedintele Ţibuleac.

În opinia lui, singura problemă care ar putea să apară este ca ofertele de iarnă ale pensiunilor din Deltă pentru programul early booking să nu aibă căutare. „Acest early booking trebuie să înceapă cel mai târziu în luna mai, pentru ca fiecare operator să-şi poată face calculele”, a mai spus preşedintele AMDTDD.

În timpul conferinţei de presă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dumitru Mergeani a felicitat conducerea asociaţiei pentru creşterea cu 67% a fenomenului turistic înregistrată anul trecut în comparaţie cu 2017. „În cadrul Adunării Generale am evidenţiat foarte buna colaborare între CJ şi membrii asociaţiei, boardul de conducere al asociaţiei, creşterea numărului de turişti fiind tocmai un rezultat al acestei colaborări. Bineînţeles, programul guvernamental cu vouchere pentru turism a fost foarte important. A fost nevoie de o mână de oameni de afaceri vizionari, care au crezut în acest proiect, care au făcut posibil acest angrenaj al asociaţiei”, a afirmat vicepreşedintele Mergeani.

Membrii AMDTDD s-au reunit marţi în şedinţa Adunării Generale a asociaţiei, în timpul căreia au decis ca Ivan Patzaichin să fie membru de onoare al asociaţiei, ca două comune, Crişan şi Sarichioi, să devină membre ale acesteia, iar alte cinci instituţii ale statului să devină membri consultativi ai asociaţiei.

În momentul de faţă, AMDTDD are 16 membri, cu excepţia celor consultativi, iar anul trecut asociaţia nu a primit niciun leu de la bugetul de stat, potrivit preşedintelui asociaţiei, Cătălin Ţibuleac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?