Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Medicul pensionar Mircea Duțescu „ține” tot Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni

Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni a rămas fără director financiar contabil, după ce economistul Mihai Bojoaică a ieșit la pensie, iar singurul candidat care s-a prezentat la concurs pentru ocuparea funcției vacante a fost declarat respins.

Până la următorul concurs, managerul Răzvan Costin o va numi în funcție pe Gina Șerban, fosta șefă de la personal. Unicul spital de monospecialitate (psihiatrie) din județ nu stă prea bine, din păcate, nici la capitolul cadre medicale. Spitalul are la acest moment un singur medic cu normă întreagă la secția Psihiatrie în persoana medicului psihiatru Mircea Duțescu și alți doi medici specialiști pentru compartimentul de psihosomatici. Potrivit conducerii unității, ar mai fi nevoie de încă un medic internist, un medic radiolog și de doi medici psihiatri. „Am scos nonstop aceste posturi la concurs de când am venit eu, dar nici un medic nu vrea să vină la țară, deși salariile sunt foarte mari. Pentru postul de radiolog nu s-a înscris nimeni. Sperăm ca de la anul să ne vină niște rezidenți. Lipsa de medici este pe primul loc”, a precizat managerul Răzvan Costin.

Un medic care face cât trei

La pensie a ieșit și medicul psihiatru Mircea Duțescu, dar continuă să lucreze pentru Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni prin contract. De altfel, singurul spital de psihiatrie îi datorează psihiatrului Duțescu tratarea a mii de bolnavi, acesta fiind singurul medic care răspunde în prezent de secția exterioară de la Dumitrești și de mai bine din jumătate din paturile secției Pshiatrie a spitalului. „Fără el nu am face față. El ține spitalul, mai avem doi medici psihiatri, doamna doctor Voineag pe post și domnul doctor Scânteianu, care vine la noi cu contract de prestări servicii. La Dumitrești merge doar doctorul Duțescu, el ține secția și, în plus, jumătate din paturile de aici tot el le ține. Nu ai cum să renunți la omul care practic ține spitalul”, a spus managerul unității Răzvan Costin.

Capacitatea toatală a Spitalului de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni este distribuită în 75 de paturi la secția de Psihiatrie, 15 locuri la Staționarul de zi, 15 locuri la Staționarul de zi Psihiatrie, 25 de paturi în Compartimentul Psihiatrie Cronici Dumitrești (lungă durată) și 15 paturi la Compartimentul cronici (psihosomatici) Dumitrești. În total, 127 de pacienți se află internați în prezent la Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?