Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Deţinuţi care au consumat substanţe psiho-active, tratați în Penitenciarul Focșani; alți 3 au fost tratați de sifilis

Mai multe persoane, care au consumat substanțe psiho-active, au fost supravegheate de specialiști după ce au ajuns în Penitenciarul Focșani. Potrivit raportului privind activitatea desfășurată anul trecut, este vorba de 15 deţinuţi foşti consumatori de substanţe psiho-active. Pe parcursul anului 2018, asistența medicală a fost asigurată de un medic specialist medicină de familie, un medic stomatolog, un asistent de farmacie, un asistent de igienă și 6 asistenţi medicali. Un deținut a murit în penitenciar, iar trei persoane au fost depistate cu sifilis atunci când au fost încarcerate.

„OBIECTIV STRATEGIC – Asigurarea asistenţei medicale de calitate, protejarea şi promovarea sănătăţii, precum şi prevenirea îmbolnăvirilor

Asistența medicală este asigurată de către un medic specialist medicină de familie, un medic stomatolog, un asistent de farmacie, un asistent de igienă și 6 asistenţi medicali. Activitatea sectorului a vizat în principal asistenţă medicală curativă şi profilactică. În  anul 2018 au fost acordate  un număr de 15.342 consultaţii medicale şi 1.865 tratamente  injectabile şi intervenţii de mică chirurgie.

De asemenea, au fost efectuate 573 examene de specialitate în  policlinică, 543 investigaţii paraclinice, au fost internaţi în infirmeria  unităţii 61 deţinuţi, iar în spitale penitenciare 172 bolnavi; în alte spitale au  fost internaţi un  număr de 11 deţinuţi. Pe parcursul anului 2018 s-a  înregistrat un deces.

Au fost expertizați medico-legal un număr de 12 deținuți şi niciunul nu a beneficiat de întreruperea executării pedepsei. Au fost depuşi în  penitenciar un număr de 15 deţinuţi foşti consumatori de substanţe psiho-active, care au fost supravegheaţi conform  rocedurilor. În ceea ce privește bolile contagioase, au fost înregistrate: 3 cazuri de sifilis depistate la  depunerea în penitenciar și 1 caz de TBC pulmonar.

În anul 2018, cabinetul medical a avut în evidență următoarele boli cronice:

  • 77 cazuri de boli psihice din care 40 primesc tratament strict supravegheat,
  • 61 cazuri de boli cardiovasculare;
  • 13 cazuri de diabet zaharat;
  • 16 cazuri de hepatită cronică şi ciroză;
  • 3 cazuri de ulcer;

 

Dificultăți întâmpinate în realizarea obiectivelor

S-au înregistrat disfuncționalități la nivelul asigurării medicamentelor la punctul farmaceutic al unității prin lipsa fondurilor ce trebuiau repartizate de la CASAOPSNAJ pentru asistența medicală primară desfășurată. Acest fapt a avut drept consecință creșterea numărului de rețete prescrise de medicul unității care a dus la creșterea consumului de fonduri din bugetul propriu.

 

OBIECTIV STRATEGIC

Creşterea performanţei managementului instituţional

(…) În anul 2018 au fost încadraţi, din sursă externă, 3 funcţionari publici cu statut special, astfel: 1 agent administrativ (conducător auto), 1 agent operativ (agent pază), 1 ofițer (psiholog) şi au fost numiţi în funcţii de conducere, ca urmare a promovării concursurilor, un număr de 2 funcţionari publici cu statut special – şef tură şi şef birou producţie. De asemenea, au fost încadraţi  15 absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ. La finalul anului 2018 procentul de încadrare a fost de 85 %. Asigurarea tuturor drepturilor personalului din Penitenciarul Focşani În anul 2018 au fost întocmite documentaţii pentru acordarea drepturilor funcţionarilor publici cu statut special, astfel:

– avansări într-o funcţie imediat superioară la aceeaşi poziţie din stat pentru 28 agenți și 16 ofițeri;

– avansări, la termen, în gradul profesional următor pentru 24 agenți şi 3 ofiţeri;

– avansări, înaintea împlinirii stagiului minim, în gradul profesional următor, pentru 4 ofiţer și 13 agenţi;

– tranşă superioară de vechime în sistemul de apărare şi ordine publică pentru 33 funcţionari publici cu statut special;

– încetare raporturi de serviciu pentru 3 funcționari publici cu statut special prin pensionare;

– spor de confidenţialitate pentru 71 funcționari publici cu statut special;

– spor studii superioare pentru 63 agenţi.

– detaşări: 4 funcționari publici cu statut special (agenți) de la Penitenciarul Ploiești la Penitenciarul Focșani.

De asemenea, au fost întocmite toate documentațiile în vederea încetării/acordării/ alocării compensaţiilor lunare pentru chirie pentru un număr de 81 funcţionari publici cu statut special.

(…)“, potrivit raportului de bilanț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?