Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Vrâncean condamnat cu suspendare pentru act sexual cu o minoră

Un vrâncean a fost condamnat cu suspendare, de Judecătoria Focșani, după ce a întreținut relații sexuale cu o minoră. Decizia nu este definitivă.

Potrivit sentinței, tânărul, din Slobozia Bradului, a fost condamnat la un an și patru închisoare cu suspecdare, el fiind obligat să respecte mai multe măsuri de supraveghere impuse de instanță. De asemenea, va trebui să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității.

„(…) condamnă pe inculpatul G(…) B(…) F(…), pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor (…) la 1 an şi 4 luni închisoare. (…) aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 al. 1 lit. a, b C. pen., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcție care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o durată de 2 ani. (…) suspendă sub supraveghere executarea pedepsei cu închisoarea de 1 an şi 4 luni închisoare, pe durata termenului de supraveghere de 2 ani (…) pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie sa respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Vrancea la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. (…) pe durata termenului de supraveghere inculpatul (…) va executa obligaţia de a frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. (…) pe durata termenului de supraveghere inculpatul (…) va presta o muncă neremunerată pe o perioadă de 60 zile în cadrul Primăriei Slobozia Bradului (tipul de activitate va fi decisă de către consilierul de probațiune). Supravegherea executării măsurilor de supraveghere şi a obligaţiilor impuse inculpatului se va realiza de către Serviciul de Probaţiune Vrancea. (…) atrage atenţia inculpatului asupra cazurilor de revocare a suspendării executării pedepsei prev de art. 96 C. pen – nerespectarea măsurilor de supraveghere şi a obligaţiilor impuse, săvârşirea unei noi infracţiuni pe parcursul termenului de supraveghere. În baza art.7 din Legea nr. 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare, dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul (…), urmând ca, în temeiul art.5 alin.5 din Legea nr. 76/2008, inculpatul să fie informat că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în S.N.D.G.J. a profilului genetic. Ia act că partea vătămată (…) nu s-a constituit parte civilă împotriva inculpatului. (…) obligă inculpatul la plata sumei de 300 lei cheltuieli judiciare către stat. (…) Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 12.02.2019“, este decizia instanței de judecată.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?