Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

GALERIE FOTO: Handbal, Liga Națională – Excepțional Marocico, formidabilă echipa CSM Focșani 2007!

 

  • CSM Focșani 2007 – Steaua București 23-18 (11-6)

Formații

CSM 2007: Marocico, Ragea – 1 gol, Pătru – 1, Rotaru, Posa – 1, Hagiu, Miroiu – 2, Țuțu, Hrimiuc, Mocanu – 2, Rață – 4, Eros – 2, Gramatic, Sladic – 7, Năstăsie – 3.

Steaua București: Răpciugă, Miloșevic – 3, Stavrositu – 1, Johannson, Becheru, Roșu, Babasafari, Georgescu – 4, Florea – 5, Constantina, Vegar – 1, Vujic – Aslanian – 2, Merlă, Grvovic – 2.

 

          Echipa de handbal a Focșaniului a câștigat, sâmbătă, 9 februarie, în Sala Polivalentă, în premieră, un meci împotriva Stelei București, una dintre marile forțe ale Ligii Naționale. A făcut-o într-o manieră limpede, fără dubii, la capătul unei prestații impresionante! Vicecampionii au fost reduși în prima repriză la nivel de echipă de pluton: nu au reușit să marcheze decât de 6 ori în poarta unui Marocico excepțional pe toată durata meciului și a unei apărări formidabile, ca întreaga echipă a CSM 2007, de altfel.

Partida a fost săracă în goluri de la început, până în minutul 6 mingea intrând în cele două porți doar de 4 ori: 2-2. A urmat o desprindere gradată a focșănenilor pe tabelă, pe măsură ce ei înscriau iar oaspeții erau blocați de apărarea gazdelor!

În pauză s-a intrat cu 11-6, dar suporterii focșănenilor își aminteau cu neplăcere de alte situații în care favoriții lor au avut avans mare, inclusiv în partide cu Steaua, dar au terminat, în cel mai bun caz, la egalitate. Nu s-a întâmplat astfel și sâmbătă, când, în debutul părții a doua a întâlnirii și-au mărit avansul la 6, apoi 7 goluri: 12-6, 13-6, 14-7, 15-8. Steliștii au încercat să replice în stil de echipă mare, dar nu au reușit decât să se apropie la 4 goluri: 18-14! Sladic a refăcut distanța de 6 goluri în minutul 50, Miroiu a înscris pentru 20-14, Mocanu, din nou Miroiu apoi tânărul Posa din 7 metri au păstrat avansul de 6 goluri, ultima reușită a steliștilor reducând ecartul dintre gazde și oaspeți la 5 goluri!

          A fost o victorie a maturității în joc a unei echipe care a scăpat de complexul numelor grele din handbalul românesc, o victorie a încrederii în propria valoare. Va urma un nou test de mare dificultate, cu CSM București, în deplasare, data de disputare urmând să fie definitivată. Deocamdată, site-ul FRH dă ca zi de meci 23 februarie.

          CSM Focșani 2007 se află pe locul 7 al clasamentului Ligii Naționale, cu același număr de puncte ca și Politehnica Timișoara, de pe locul 8, și la 10 puncte distanță de locul 9, primul din zona de play-out!   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?