Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Frații băiatului de 13 ani care s-a spânzurat, mutați din familia asistentului maternal la care se aflau

Copilul de 13 ani, care joia trecută a fost găsit spânzurat, într-o anexă a locuinței din localitatea Spulber, a fost înmormântat marți în localitatea Bârsești, după ce mama naturală și-a exprimat dorința de a-l avea aproape. Copilul se afla în familia unui asistent maternal profesionist, alături de ceilalți doi frați, în vârstă de 7 și 16 ani. Evenimentul nefericit a fost anunțat joi seara de asistentul maternal, care a apelat serviciul unic de urgență 112. Unii localnici au lansat atunci ideea că minorii nu ar fi fost îngrijiți corespunzător în familia asistentului maternal la care se aflau de aproximativ trei ani. La nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea a fost demarată o anchetă administrativă, prin convocarea tuturor factorilor implicați la sediul DGASPC Vrancea, iar organele de cercetare au demarat la rândul lor cercetări specifice.

Potrivit reprezentanților DGASPC, cei doi frați minori ai băiatului decedat au fost mutați din familia asistentului maternal pe perioada cercetărilor. „Având în vedere toate acuzațiile care au apărut, colegii mei au mers și au discutat, să afle dacă erau trimiși pentru încărcături mari, alcool sau țigări. Am discutat inclusiv cu medicul, care-i urmărea și-i vedea tot timpul. Acesta ne-a spus că dacă ar fi fost semne ale unui abuz chiar dumnealui ne-ar fi adus la cunoștință. Diriginta copilului a fost prezentă astăzi (n.r. ieri) la înmormântare și ne spunea că era extrem de apropiată de el, venea acasă la dumneaei, era un copil care se implica de la sine în tot felul de acțiuni și activități, vesel, comunicativ. Nu știm de ce a recurs el la acest gest. Nu a lăsat nici un bilet, nu a discutat nici cu sora lui de 16 ani, care este foarte bună la învățătură și este prima din clasă la liceu. Nu știe nimeni de ce a făcut el gestul ăsta”, ne-a declarat Adina Lăscan, purtător de cuvânt al DGASPC Vrancea.

2 COMENTARII

  1. Mai multe controale la locuinta asistentilor maternali!!! Acesti copii provin dintr-un mediu social si sunt introdusi in alt mediu. Va rugam ca la aceste controale sa fie consultatE atat organele locale cat si vecinii. Copii sunt expusi la munci si la certuri familiale ( lasate de multe ori cu batai si cu 112). DGASPC Vrancea este la zi cu aceste sesizari ,au fost luati copiii de la familia respectiva dati la alta familie si familiei cu probleme dati alti copii! RUSINE! ACESTI ASISTENTI MATERNALI SUNT PLATITI SA EXPLOATEZE COPII!!!

  2. Nu se poate asa ceva, cunosc un caz in care mama nu este lasata sa-si vada copiii 3 la nr.decat o data pe luna, nu este corect…..acesti copiii cad in depresii severe fiind plasati la asistenti maternali, nimeni nu ii va iubi si nu le pasa afara de parintii biologici care din diverse motive sunt nevoiti sa ii plaseze…..Dumnezeu sa-l ierte,cu siguranta Dumnezeu se va indura, era doar un biet copil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?