Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

ANM: Temperaturi diurne pozitive şi precipitaţii slabe în majoritatea regiunilor până pe 17 februarie

Regimul termic prognozat de către meteorologi pentru următoarele  două săptămâni (până pe 17 februarie) va fi oscilant, dar temperaturile diurne vor rămâne la niveluri pozitive, în timp ce precipitaţiile vor fi slabe cantitativ şi prezente în majoritatea regiunilor, reiese din prognoza de specialitate, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

 

În Moldova, vremea va intra într-un proces de răcire până în jurul datei de 7 februarie, când media regională a maximelor va atinge 2 grade. Va urma o scurtă perioadă de încălzire, astfel că, în ziua de 11 februarie, vor fi maxime a căror medie va reveni la 8 – 9 grade. Din 12 februarie, se va răci din nou, cu aproximativ 4 grade. Media minimelor termice va fi pozitiva în primele două dimineţi, apoi va avea variaţii în general între -1 şi -5 grade. Vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ, izolat în prima săptămâna şi local şi temporar în cea de-a doua.

 

La munte, valorile termice vor fi în general în scădere, de la medii ale temperaturilor maxime de 5 – 6 grade la începutul intervalului, până -3 grade, în ultimele zile de prognoză. Aceeaşi tendinţă o vor avea şi temperaturile minime, media lor va scădea de la 2 grade în prima dimineaţă, până la -9 grade, în ultima. Vor fi precipitaţii în fiecare zi, mai frecvente după data de 11 februarie.

 

Estimările sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

 

Întregul articol pe https://bit.ly/2TDjFWY

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?