Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Mandat de arestare pentru un deținut, acuzat de înşelăciune prin metoda „Accidentul”

Bărbatul bănuit că a înşelat un bătrân din Focşani prin metoda  „Accidentul“, la finele anului trecut, a primit ieri mandat de arestare preventivă. El se află deja în penitenciar, executând o pedeapsă pentru infracțiuni similare.

Magistrații de la Judecătoria Focșani a admis, vineri, propunerea făcută de procurori și au emis mandat pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă. “(…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani. Dispune arestarea preventivă a inculpatului N(…) T(…) V(…), pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, prev. de art. 244 alin.1, 2 din C.pen. (2 acte materiale) cu aplic. art. 35 alin.1 din C.pen., art. 77 lit. a şi art. 41 alin. 1 C.pen., pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 31.01.2019 şi până la data de 01 martie 2019 inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 31.01.2019, ora 11:45”, se arată în hotarârea magistraţilor de la Judecătoria Focşani.

Reamintim că în urmă cu câteva zile, în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii focşăneni au stabilit identitatea bărbatului care a băgat spaima într-un bătrân din Focşani, spunându-i că fiul său a fost implicat într-un accident cu victimă şi că pentru a scăpa basma curată trebuie să achite o sumă mare de bani. Era vorba despre un bărbat, aflat în Penitenciarul Iași.

Oamenii legii au cerut arestarea lui pe data de 28 ianuarie a.c, dar pentru că inculpatul nu a fost prezent, propunerea a fost luată în discuţie din nou, ieri. Fapta a fost comisă de Crăciun, iar la momentul respectiv doi soţi din Străoane au fost arestaţi, ei fiind cei care au ridicat o parte din bani de la victimă. Din verificări a rezultat că cel care l-a apelat pe bătrân şi i-a cerut bani, folosind metoda de înşelăciune “Accidentul”, este un bărbat aflat în prezent după gratii, respectiv cel care ieri a primit mandat de arestare preventivă.

Poliţiştii au stabilit că bărbatul din închisoare i-a cerut victimei suma de 40.000 lei, pe motiv că fiul ei ar fi fost implicat într-un accident rutier soldat cu decesul unei persoane. Iniţial, bătrânul a înmânat celor doi soţi 10.000 lei, urmând ca restul sumei să fie dată ulterior. Între timp, focșăneanul şi-a dat seama că a fost înşelat şi a sesizat poliţia. În momentul în care victima urma să înmâneze complicelui o altă parte din bani, au intervenit şi poliţiştii, iar cei doi soți au fost duși la poliție pentru audieri, ulterior fiind arestați. În prezent, ei sunt arestați la domiciliu. Magistraţii i-au obligat pe cei doi să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, după caz, ori de câte ori sunt chemaţi; să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale cu coinculpatul N. T. V. şi nici cu părţile vătămate sau cu martorii din dosar.

“La data de 24 decembrie, în jurul orei 13.40, polițiștii focșăneni au fost sesizați direct de către un bărbat, în vârstă de 77 de ani, cu privire la faptul că a fost victima infracțiunii de înșelăciune, fiind contacat de o persoană de sex masculin, care ar fi pretins suma de 40.000 de lei, întrucât fiul său ar fi fost implicat într-un accident rutier. Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că persoane necunoscute l-au indus în eroare, folosindu-se de calități mincinoase (procuror, medic) și, sub pretextul că fiul său ar fi provocat un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, i-ar fi solicitat suma de 40.000 lei precum și șase cartele telefonice, pentru a nu suporta rigorile legii. Persoana vătămată a înmânat suma de 10.000 lei și a stabilit cu bănuitul să îi dea ulterior altă sumă. În cadrul activităților desfășurate, în cursul aceleiași zile, bărbatul s-a întâlnit pe raza municipiului Focșani cu cel în cauză, un bărbat de 35 de ani, pentru a-i înmâna o altă parte din bani, moment în care polițiștii au procedat la interceptarea acestuia și conducerea la sediul Poliției Municipiului Focșani. Totodată, poliţiştii au stabilit că bărbatul ar fi fost transportat la locul stabilit cu persoana vătămată de către o femeie, de 36 de ani, din comuna Străoane”, au transmis politiştii vrânceni la momentul comiterii faptei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?