Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Un adolescent de 16 ani și-a LOVIT MAMA cu pumnul în față, apoi i-a dat cu capul în gură pentru că nu i-a dat bani de țigări

Un adolescent de 16 ani, din comuna Jariștea, este cercetat de polițiști pentru violență în familie, după ce și-a bătut mama. Potrivit unor surse, în cursul după amiezii de luni, minorul și-ar fi lovit mama cu pumnul în zona feței, apoi i-a dat un cap în gură, pe motiv că nu i-ar fi dat bani de țigări. Polițiștii s-au sesizat din oficiu, după ce mama agresată a povestit paznicului din localitate ce a pățit cu fiul său.

De altfel, nu ar fi pentru prima dată când minorul s-ar afla în atenția oamenilor legii. Anul trecut, în luna decembrie, el a fost cercetat și chiar reținut pentru 24 de ore, după ce împreună cu mai mulți prieteni ar fi săvârșit o tâlhărie. În cursul zilei de marți, ca urmare a celor petrecute, minorul care și-a lovit mama a fost preluat de specialiștii din cadrul Serviciului de Intervenții în Regim de Urgență al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea.

„Minorul a beneficiat de măsuri succesive de protecție specială. Motivul instituirii acestora reprezentându-l neglijența și starea conflictuală din familie. Pe tot parcursul exercitării măsurii de protecție specială, minorul a beneficiat de program de psihoterapie și consiliere psihologică, acesta păstrând totodată legătura cu familia naturală. Măsurile de protecție specială au fost în perioada decembrie 2016 – iulie 2018. Ca urmare a solicitării tatălui, instanța a dispus reintegrarea minorului în familia naturală la data de 21 iulie 2018, ulterior reintegrării acesta fiind constant monitorizat de către Serviciul de Asistență Socială de la Primăria Jariștea. În urma monitorizării, nu au fost evidențiate conflicte sau alte situații deosebite în familie. În momentul de față, minorul a fost preluat de către specialiștii din cadrul Serviciului de Intervenții în Regim de Urgență, el fiind cercetat de către organele de poliție cu privire la fapta săvârșită. Urmează să evaluăm situația, îl vom convoca și pe tată la sediu, pentru a lămuri situația minorului. Minorul este cunoscut ca fiind cu tulburări de comportament. Ținând cont de faptul că nu s-a adaptat nici la măsurile de protecție, instanța a considerat că este în interesul superior al minorului ca el să fie reintegrat în familie, astfel încât să-și poată exercita toate drepturile. Totodată, s-a constatat și faptul că toate motivele care au stat la baza instituirii măsurii de protecție socială au fost înlăturate, între timp apărând o situație armonioasă în familie”, ne-a declarat Adina Lăscan, purtător de cuvânt al DGASPC Vrancea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?