Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Din cauza gripei, accesul este INTERZIS în trei secții din Spitalul Județean; în celelalte secții, accesul este RESTRICȚIONAT

Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani a restricționat accesul vizitatorilor și aparținătorilor în spital, ca urmare a înmulțirii cazurilor de gripă. Începând de vineri, programul de vizită se limitează doar la două ore, în intervalul orar 15.00-17.00, iar pe secțiile cu risc accesul este interzis. Este vorba despre secțiile Neonatologie, Terapie Intensivă și Pediatrie.

Medicii recomandă să stați acasă când sunteți bolnav. Dacă vă simțiți mai rău, solicitați ajutor medical. Evitați aglomerațiile (mijloace de transport în comun, spectacole, reuniuni sportive, etc.). Există un risc mare de transmitere a infecţiilor respiratorii de la persoane aparent sănătoase, deja infectate – care pot transmite agenţii cauzali ai infecţiei între momentul infectării şi apariţia primelor manifestări de boală. Nu vizitați persoanele bolnave de gripă, dacă nu este absolut necesar. Dacă vizitați pentru a acorda îngrijiri unei persoane bolnave de gripă, este recomandabil să purtați mască tot timpul cât sunteți împreună în aceeași cameră. Evitați contactul apropiat cu persoanele bolnave, îndepărtați-vă de persoanele care tușesc sau strănută (minim 1,5 m). Evitați să vă atingeți ochii, nasul sau gura direct cu mâna, iar dacă ați efectuat acest gest este recomandat a vă spăla pe mâini. Aerisiți frecvent încăperile. Încăperea în care se izolează bolnavul trebuie să fie bine aerisită zilnic, iar obiectele de folosinţă personală să fie curăţate (apă cu detergenţi, prin ştergere cu diferiţi dezinfectanţi etc.)

Conform raportărilor Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), săptămâna 14 – 20 ianuarie a avut un caracter epidemic, a doua de acest fel, întrucât numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat. „Conform specialiştilor, dacă şi cea de a treia săptămână consecutiv îşi va menţine caracterul epidemic, va fi declarată epidemia de gripă”, anunţa recent Ministerul Sănătăţii. De altfel, joi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a precizat că INSP urmează să prezinte marţea viitoare situaţia cazurilor de gripă şi că în baza acestor informaţii se va lua o decizie în ceea ce priveşte declararea epidemiei.

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 38, a informat vineri Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Ultimele trei cazuri, confirmate cu virus gripal A, aveau condiţii medicale preexistente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?