Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Peste 30 de cazuri de gripă clinică în județ

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea a înregistrat, săptămâna trecută, 33 de cazuri de gripă clinică, cele mai multe dintre acestea la grupa de vârstă 15-49 de ani, unde au fost înregistate 25 de cazuri cu 2 internări. De asemenea, DSP Vrancea a înregistrat 1686 cazuri de infecții respiratorii acute. Potrivit medicilor, 41 persoane au avut nevoie de internare. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la grupa de vârstă 5-14 ani (484, cu 6 internări). Raportul de monitorizare a infecțiilor respiratorii a mai înregistrat 336 cazuri de pneumonii, dintre care 105 de persoane au avut nevoie de internare. Cele mai multe cazuri de pneumonii au fost înregistrate la grupa de vârstă 15-49 de ani, unde au fost înregistrate 71 de cazuri cu 16 internări.

Potrivit medicilor, cei mai afectați de valul de gripă sunt tinerii și oamenii care muncesc, care petrec timp în colectivități și circulă cu mijloacele de transport în comun. Specialiștii precizează că nu au fost înregistrate forme grave de gripă, dat fiind faptul că doar două persoane au avut nevoie de internare. DSP Vrancea a solicitat suplimentarea numărului de vaccin antigripal cu 4.000, ca urmare a creşterii numărului de viroze respiratorii şi apariţia cazurilor de gripă.

Medicii le recomandă părinților să nu-și ducă micuții la școală, dacă manifestă simptome specifice gripei și să nu le administreze automedicație, la domiciliu, fără consultul și recomandarea medicului. Până în prezent nu au fost raportate cazuri de infecții respiratorii acute compatibile cu gripa, din școli. Medicii atenționează că virusurile circulante în acest sezon sunt mai agresive, față de cele din anii precedenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?