Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Licitație pentru refacerea unor drumuri județene și poduri afectate de intemperii

Consiliul Județean Vrancea a scos la licitație un contract de lucrări la proiectul „Lucrări de aducere la starea tehnică inițială a unor sectoare de drumuri județene și poduri afectate de fenomene hidro-meteorologice periculoase (alunecări de teren, inundații, cutremure, etc.) pe durata a 36 de luni calendaristice“. Valoarea estimată a investiției este de 22,3 milioane de lei. Lucrările vizează elaborarea de servicii de proiectare la faza de: Expertize tehnice; Studii de teren–studii topografice, studii geologice, studii hidrologice; Documentații de avizare a lucrărilor de intervenții – DALI; Proiecte pentru autorizarea executării lucrărilor de construire –PAC;  Proiecte pentru autorizarea lucrărilor de desființare – PAD; Proiecte de organizare a execuției lucrărilor -POE, Proiecte tehnice de execuție – PTE; Asistență tehnică din partea proiectantului și Execuții de lucrări.

Lucrările propriuzise, pe drumuri și pe poduri afectate de intemperii, vor consta în: lucrări de terasamente, demolări betoane, îndepărtare ebulmenți, șanțuri neprotejate, strat de balast, blocaj de bolovani de rău-anrocamente, strat de piatră spartă, strat de legătură BADPC25, strat de uzură BA16, refacere acostamente, podet tubular DN800, podeț casetat tip P, desfundări șanțuri și podețe, podeț DN600, regularizare albie, parapet, zid de sprijin din gabioane, drenuri, curățire dren, curățire cămine dren, podet tubular DN1500, șanțuri și rigole pavate, piloți forați L=1m,d=300mm, radier din beton, zid de sprijin-platforma de pământ, piloți forați L=1m,d=600mm, cămin dren.

Vă reamintim că administrația județeană are în derulare 29 de investiții finanțate prin Programul Național de Investiții Locale, etapa a II-a  PNDL 2, în valoare de aproximativ 240 de milioane de lei (53.243.262 euro). Este vorba de investiții în infrastructura rutieră, respectiv reabilitare și modernizare de drumuri, construcție și reabilitarea unor poduri situate în tot județul Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?