Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Sistem de canalizare pentru comuna Vulturu

Primarul comunei Vulturu, Nicușor Păcuraru, a anunțat că lucrările la proiectul de investiții privind „Înființare sistem de canalizare în satele Vulturu, Hîngulești și Maluri“ vor demara în primăvara aceasta. „Ordinul de începere a lucrărilor la proiectul privind realizarea sistemului de canalizaare în comuna Vulturu va fi emis imediat ce vremea o va permite. Noi sperăm să demarăm lucrările în luna martie, iar termenul de finalizare a lucrărilor este data de 30 septembrie 2019. Prin realizarea acestui proiect de investiții vom rezolva problema canalizării pentru 70 la sută din locuitorii comunei“, a precizat primarul Nicușor Păcuraru.

Lucrările vor fi realizate de societatea Omni Construct Logistic SRL. Valoarea de adjudecare a investiției este de peste 12 milioane de lei. „Primăria Comunei Vulturu are ca obiectiv înființarea unui sistem centralizat de canalizare pentru satele Vulturu, Hîngulești și Maluri (cele care nu au fost cuprinse în investițiile prin POS Mediu 2014-20120), pentru a oferi comunității confortul și îmbunătățirea condițiilor de viață, a ridicării standardelor și menținerea populației în spațial rural. Funcționarea sistemului public de alimentare cu apă se va încadra în parametri estimați, atât din punct de vedere capacitiv, cât și calitativ, în vederea eliminării disfuncționalităților și perioadelor de întreruperi, furnizării apei de calitate corespunzătoare și la un preț (tarif) rezonabil“, se arată în descrierea proiectului.

În cadrul acestui proiect va fi realizată o rețea de colectare ape uzate realizată pe o lungime totală de 16.437.69 ml (Vulturu: 6948.5 ml, Hângulești: 5977.0 ml și Maluri: 3512.19 ml) din țeavă tip PVC MS cu dimensiunea nominală DN250-400 mm. Vor fi amplasate 370 cămine de vizitare (Vulturu: 164 buc, Hângulești: 123 buc, și Maluri: 83 buc), dar și 34 cămine de spălare (Vulturu: 18 buc, Hângulești: 10 buc, și Maluri: 6 buc). Proiectul mai prevede amplasarea a 908 cămine de racord (Vulturu: 330 buc, Hângulești: 378 buc, și Maluri: 200 buc), dar și amplasarea a 7 stații de pompare ape uzate (Vulturu: 3 buc, Hângulești: 1 buc, și Maluri: 3 buc).

Tot în cadrul acestui proiect vor mai fi realizate: o conductă de transfer Vulturu- Hângulești pe o lungime totală de 1369.93 ml din țeavă tip PN10, SDR 17, cu dimensiunea nominală de 250 mm; o conductă de transfer Maluri-Hîngulești pe o lungime totală de 2590.82 ml din țeavă tip PN10, SDR 17 cu dimensiunea nominală de 125 mm; conducte de refulare în Vulturu pe o lungime totală de 781.19 ml.

În comuna Vulturu se află în derulare și proiectul de investiții privind ,,Modernizare drumuri de interes local, comuna Vulturu, etapa a II-a”, realizat de societatea Izoterm Construct SA. Valoarea de adjudecare a investiției a fost 1.557.632 lei. În cadrul acestui proiect vor fi asfaltați peste 2,4 kilometri de drumuri locale. Este vorba de reabilitarea și asfaltarea a șase drumuri de interes local, care vor fi lărgite astfel încât platforma drumului să aibă o lățime de 5 metri, iar partea carosabilă să aibă 4 metri lățime. De asemenea, autoritățile locale din Vulturu au în derulare proiectul de investiții „Asfaltare drumuri de interes local în comuna Vulturu“. Valoarea investiției este estimată la suma de 4,4 milioane de lei. În cadrul acestui proiect vor fi asfaltați 7 kilometri de drumuri locale, în satele Boțîrlău, Vulturu, Hîngulești și Maluri. Lucrările vor consta în balastare, realizarea de șanțuri pentru colectarea apelor pluviale și asfaltarea acestor drumuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?