Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Iași: Studenţii de la UAIC își pot achita taxele online

Reprezentanţii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi au anunţat, vineri, că a fost inaugurată platforma de plată online a taxelor pentru studenţii instituţiei de învăţământ superior. „Am ajuns la momentul pe care ni l-am dorit de mult, şi anume să inaugurăm platforma de plată online a taxelor pentru studenţii UAIC. Începând de astăzi, studenţii îşi vor putea achita mult mai uşor taxele, iar noi ne bucurăm că le putem face viaţa mai uşoară folosind instrumente digitale moderne”, a declarat, printr-un comunicat de presă, ordonatorul de credite al UAIC, Mihaela Onofrei.

Potrivit documentului, platforma de plată online a taxelor pentru studenţii UAIC este disponibilă la adresa https://plati-taxe.uaic.ro/. Începând cu data de 11 ianuarie, este disponibilă plata online a taxei de şcolarizare pentru studenţii la licenţă sau master, învăţământ cu frecvenţă sau la distanţă. Ulterior, platforma va permite şi doctoranzilor să achite online taxa de şcolarizare, dar şi plata altor taxe (taxa de admitere, de cazare în cămin, de reexaminare, reînmatriculare sau taxa de participare la conferinţele ştiinţifice organizate la UAIC).

Pentru a achita online taxa de şcolarizare, studenţii trebuie să completeze datele personale, să selecteze forma de învăţământ şi anul de studii, să indice suma pe care o plătesc, dar şi să facă o scurtă descriere a tranzacţiei. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a demarat, la mijlocul lunii octombrie, procedura de achiziţie pentru servicii de acceptare la plată a instrumentelor de plată electronice, respectiv carduri, în mediul online, care s-a finalizat prin semnarea contractului cu Banca Comercială Română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?