Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Fosila foarte bine conservată a unui cerb preistoric, descoperită în Argentina

Fosila unui cerb preistoric, foarte bine conservată, a fost descoperită în nordul provinciei Buenos Aires, a anunţat Universitatea naţională din La Matanza, potrivit AFP. Fosila conţine elemente de dentiţie, membre şi coloana vertebrală, adică aproape 70% din corpul animalului.

Descoperirea, anunţată luni de universitatea menţionată, a fost făcută de José Luis Aguilar, directorul Muzeului de paleontologie din San Pedro, situat în nordul provinciei Buenos Aires (în centrul Argentinei), în urma unor săpături realizate într-o zonă în care, în ultimii 17 ani, au fost descoperite 24 de fosile de mamifere şi reptile. ”În mod surprinzător, coloana şi gâtul au rămas articulate ‘ca în timpul vieţii'”, a explicat Aguilar.

În afara dentiţiei complete, au mai fost descoperite vertebre, circa 20 de coaste, centura pelviană, piciorul anterior drept şi o parte din femur. Fosila, care va fi supusă unei analize în scopul datării, aparţine genului Morenelaphus, ”din care au ajuns până acum la noi doar fragmente”, a continuat cercetătorul. ”Acest mic animal ne va oferi detalii despre o perioadă din preistorie când mediul era destul de diferit de cel de astăzi”, a adăugat omul de ştiinţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?